Kosárlabda

2023.07.31. 20:11

NB I/B – Tovább fiatalodik a SMAFC férfi kosárlabdacsapata

Minden előzetes várakozást felülmúlva az elődöntőig jutott, s végül a 4. helyen végzett az előző évadban az NB I B zöld csoportjában a SMAFC férfi kosárlabdacsapata. Az amúgy sem túl "koros" gárda a következő évadra tovább fiatalodik

Kisalföld.hu

A SMAFC-nál remélik, ifj. Meszlényi Róbertre is tudnak számítani az új szezonban.

Fotó: Czinege Melinda

Az egyesület elnöke, Horváth József lapunknak elmondta, bízik abban, hogy az SKC felnőttcsapatából a következő évadban is több fiatal – Csendes Péter, ifj. Meszlényi Róbert és Schöll Richárd – a 2023/24-es szezonban is játszhat majd az egyetemi együttesben.

Csátaljay Péter, aki az előző szezonban meghatározó játékosa volt a SMAFC-nak Zalaegerszegre igazolt, a rutinos irányító, Márkus Tamás pedig sorozatos sérülései miatt nem tudta már vállani a játékot, viszont a régi SMAFC-os "motoros", a center Kovács Benedek továbbra is Farkas Dávid rendelkezésére áll.

A felkészülést jövő hétfőn, augusztus 7-én kezdő egyetemi együttesben pályára léphet majd a gárda egyik régi játékosa, a több éves győri, majd pécsi kitérő után Sopronba visszatérő ifj. Rátvay Tamás. Az egyetemi együttes a Soproni Sportiskola két sikercsapatának kulcsjátékosaival egészül ki, a tavalyi bajnoki címét megvédő U18-as, valamint a bajnoki ezüstérmet szerző U16-os együttes több meghatározó játékosa felnőttszinten is bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában