Felkészülés

2023.07.21. 19:44

Kézilabda - Gólgazdag döntetlent játszott Mosonmagyaróvár Japán ellen

Szép számú közönség előtt fogadta a Motherson Mosonmagyaróvár a Japán válogatottat az első felkészülési mérkőzésén.

Kisalföld.hu

Forrás: Motherson Mosonmagyaróvári KC

Fotó: Horváth Péter

Motherson Mosonmagyaróvári KC – Japán 32-32 (17-19)

Felkészülési mérkőzés, UFM Aréna, 700 néző, 
V.: Tóbiás R., Végh A.

MKC: Szemerey – Udvardi 2, Pásztor 7, Albek 1, Ivancok 4, Tóth G. 3, Stranigg 2 (1). Csere: Hadfi (kapus), Varga E., Tóth E. 2 (1), Tóth N. 2, Sztankovics 2, Bardi, Faragó 1, Schatzl N. 2, Lancz 4 (1). Vezetőedző: Gyurka János

Japán: Ueshima – Hattori 4, Nakajama 1, Sasaki 5, Hatsumi 3, Aizawa 7 (4), Matsumoto 1. Csere: Baba, Saito (kapusok), Nagata 1, Kitahara 1, Kasai 3, Akijama 1, Okada 2, Ohjama, Kondo, Dan, Ozaki 1, Yoshidome, Ishikawa 2 (1). Szövetségi kapitány: Kusumoto Shigeo

Hétméteresek: 4/3, ill., 5/5.
Kiállítások: 4 perc, ill., 6 perc. 

 A találkozó előtt az MKC klubigazgatója Szász-Fejér István köszöntötte a csapat ifjúsági Európa-bajnokát, Varga Emíliát.
Fotó: Horváth Péter / Forrás: Motherson Mosonmagyaróvári KC

Gólzáporral indítottak a csapatok, hiszen az 5. percben 5-5 állt az eredményjelzőn. A folytatásban egy picivel eredményesebb volt az olimpiai selejtezőre készülő Japán válogatott, amely teljesen más periódusában a felkészülésnek, mint az MKC. A szünetben kettővel, 19-17-re vezetett az ázsiai csapat, de ezt a második játérész elején gyorsan ledolgozta Gyurka János együttese. Sőt a 38. percben Sztankovics gólja után már 23-22-re a Mosonmagyaróvár vezetett. Pásztor Noémi remekelt, hét gólt szerzett, így a folytatásban háromgólos előnyben is volt az MKC. A vendégek felzárkóztak és az utolsó pillanatban Ishikawa egyenlített, így a jó hangulatú, mindkét fél számára hasznos mérkőzést 32-32-es döntetlennel zártak a felek. A Motherson Mosonmagyaróvár augusztus 4-én a Krim Ljubjana otthonában lép pályára.

Gyurka János, a Motherson Mosonmagyaróvári KC vezetőedzője: „Egy nagyon gyors csapat ellen játszottunk, ez pedig olykor hibákra késztetett bennünket. A sebesség megvolt, csináltunk jó dolgokat és a hozzáállásunk példaértékű volt. Szórakoztató mérkőzést játszottunk, és bár a jövőben pontosabbnak kell lennünk, de tudjuk, hogy sokat fogunk még javulni a szezonkezdetre.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában