Kupát is rendeznek

2023.07.26. 13:37

Edzőtáborokban készülnek a legtehetségesebb győri asztaliteniszezők

Nyoma sincs a nyári szünetnek a GYAC Aréna asztaliteniszezői számára. Mint arról Vígh Zsolt szakosztályvezető beszámolt: a közelmúltban a régiós válogatott edzőtáborát rendezték meg Győrben több mint 40 résztvevővel és a régiós csapatok edzőivel.

Kisalföld.hu

Nagy sikerrel rendezték meg a győri edzőtábort.

„Egy hétig dolgoztunk a Club Arénában. Azt gondolom, jól sikerült az edzőtábor, melynek öt versenyzőnk is részese lehetett, így Péntek Gábor, aki a korosztályos ranglista 3. helyezettje, továbbá Szűcs Panni, Szabó Zsófia, Kozári Júlia és Nagy Marcell. Ez a felkészülés az országos szövetség programjának egyik állomása volt. A helyszín ideális volt, minden igényt kielégített, hiszen tizennégy asztalon tudtak egyszerre játszani az újonc, a serdülő és az ifjúsági korosztály versenyzői” – fogalmazott Vígh Zsolt, aki jelenleg Alsóörs van, ahol kilenc klubból érkeztek asztaliteniszezők az integrált, nyílt táborba.

„Itt is több korosztályból vannak sportolók, Győrből négy tehetségünk jött el. A tábor érdekessége, hogy az utánpótlás parajátékosok az épekkel együtt edzenek. Szombaton rendezzük meg hagyományos tornánkat, a Balaton-kupát, melyre sokan neveztek már. Itt amatőr és nyílt kategóriában rendezünk mérkőzéseket. Előbbin nem a hobbistákat kell érteni, hanem azokat a játékosokat, akik a megyei bajnokságokban játszanak, utóbbiban olyanok állhatnak asztalhoz, akik NB-s csapatokban szerepelnek. Érdekesség, hogy az eseményt az olimpiai bronzérmes ökölvívó Erdei Zsolt nyitja meg, és a játék mellett élménybeszámolót tart Szvitacs Alexa, aki a legutóbbi paralimpián lett harmadik” – mondta a győri szakosztály vezetője.

Friss információ, hogy augusztus 6-tól 10 napra Kínába utazhat és ott az U10-es és U12-es korosztállyal készülhet az ázsiai ország egyik legszínvonalasabb, legmodernebb edzőközpontjában Péntek Gábor, akit Vígh Zsolt is elkísér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában