Old Lake Man

2023.07.18. 10:13

A triatlonversenyzők elitje Tatán

Sportos hétvégét tudhat maga mögött Tata, hiszen a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület a város támogatásával rendezte meg az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot, illetve az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát.

Kiss T. József

Az úszással kezdődött minden, a rövidtáv résztvevői 1500 métert, a középtávon indulók 1900 métert úsztak az Öreg-tóban. Fotó: Kiss T. József

A sportág hazai legjelesebbjei, az elitmezőny és a legjobb amatőr versenyzők is rajthoz álltak az Öreg-tó partján, hogy az országos bajnoki cím elnyeréséért másfél kilométert ússzanak, 40 kilométert kerékpárral és 10 kilométert futva tegyenek meg. A férfiak mezőnyében a még csak 23 éves debreceni Dobi Gergő szakította át elsőként a célszalagot, aki ezzel az első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg Tatán. A további dobogós helyezések: 2. Tóth Tamás (Budaörs), 3. Berekméri Levente (FTC). A hölgyeknél Zelinka Gabriella (UTE) ért elsőként a célba. A második Kovács Fruzsina (Budaörs), a harmadik pedig Hangya Adrienn (Budaörs) lett. 

Vasárnap a középtávú triatlon amatőr magyar kupa versenyszámait bonyolították le. Ezen a távon 1,9 kilométert úsztak, majd 90 kilométert tekertek kerékpáron, a végén 21 kilométert futottak a triatlonisták. A győzelmet Badar Gergő (Veszprém) szerezte meg a dunaújvárosi Füzesy Dávid és a tiszakécskei Szilágyi Péter előtt. A nőknél a soproni, de százhalombattai színekben versenyző Koronika Judit lett az első, megelőzve Csomor Erikát (Százhalombatta) és Szász Olivia Dórát. 

Koronika Judit, a középtáv bajnoka rövidtávon is indult, ahol a dobogó második fokára állhatott fel. Fotó: Kiss T. József

Koronika Judit eredménye azért is szenzációs, mivel két nap alatt kétszer állt rajthoz, és rövidtávon is dobogós lett, másodikként végzett. 

A versenyzőket a megnyitón Róth Balázs, a rendező Footour SE elnöke, versenyigazgató, a rajtnál Michl József, Tata polgármestere köszöntötte. A díjakat az 1–3. helyezett versenyzőknek és csapatoknak Purgel Zoltán, Tata alpolgármestere, Simon László, Kocs polgármestere és Michl József adták át. 
Róth Balázs tájékoztatása szerint a rekkenő hőséget a szokásos mennyiségű folyadékmennyiség háromszorosával próbálták kompenzálni – a rendezői stáb vigyázott a versenyzőkre.

Zelinka Gabriellának, a rövidtáv bajnokának célba érkezése. Fotó: Kiss T. József

Az egyéni számokon kívül női-férfi csapat, női-férfi váltó, illetve vegyes váltókban hirdettek eredményt. 

A hétvégi triatlonfesztiválon, azaz a két versenynapon mintegy kilencszáz triatlonista vett részt, akik küzdöttek a nyári forrósággal és az ellenfelekkel is. 

A legjobb eredményeket elérő Komárom-Esztergom vármegyei triatlonisták: a tatai Footour SE női váltója a 4. helyen végzett; Ferenczi Ábel (Footour SE) pedig korcsoportjában a második helyen ért célba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában