Női kézilabda

2023.06.27. 11:31

Ulrik Kirkely volt csapat ellen is vezeti az Audi-ETO-t a BL-csoportkörben

Kisorsolták a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét. Az Audi-ETO a Debrecennel, illetve új edzője, Ulrik Kirkely korábbi csapata, az Odense ellen is megmérkőzik a sorozat első felében.

kisalfold.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

 

 

A győriek az A csoportba kerültek, ellenfelük lesz a román CSM, a svéd Sävehof, a francia Brest Bretagne, a dán Odense, a montenegrói Buducnost, a német Bietigheim és a Debrecen. Mindez azt jelenti, hogy ebbe a nyolcasba sorsolták Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya együttesét (Bietigheim), valamint Háfra Noémi új csapatát (Buducnost) is.

A másik csoport bombaerős lett a címvédő norvég Vipersszel, a francia Metzcel, a dán Esbjerggel, a román Rapiddal, a Ferenvárossal, a lengyel Lublinnal, a szlovén Krimmel és a dán Ikasttal, mely az Európa Ligát nyerte meg a közelmúltban.

Az idény szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-jén és 2-án rendezik a budapesti MVM Dome-ban.

A BL csoportbeosztása.

A férfiaknál a Veszprém összekerült a címvédő német SC Magdeburggal és a 11-szeres győztes Barcelonával. Ugyancsak a B csoportba került Fazekas Gergő együttese, a Lengyel Kupa-győztes Orlen Wisla Plock. Az A csoportban szerepel majd a Szeged, valamint az előző idényben ezüstérmes lengyel Kielce és Máthé Dominik francia csapata, a Paris Saint-Germain is.

Az új idény szeptember 13-án kezdődik, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négyes döntő időpontja pedig június 8–9., a helyszín ezúttal is Köln lesz.

A csoportbeosztás, A csoport: Szeged, Kiel (német), Kielce (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Aalborg HB (dán), Eurofarm Peliszter (északmacedón), PPD Zagreb (horvát), Kolstad (norvég). B csoport: Veszprém, Magdeburg (német), Wisla Plock (lengyel), Barcelona (spanyol), GOG (dán), Montpellier (francia), Porto (portugál), Celje (szlovén).

Mind a nőknél, mind a férfiaknál a csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettje a rájátszás első fordulójába jut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában