Sor- és váltóverseny is volt

2023.06.02. 13:46

Térelválasztó segíti a győri Bárczi-iskola gyógypedagógusainak munkáját

Sportnapot tartottak a győri Bárczi Gusztáv Iskolában, ahova mintegy 170 középsúlyos, illetve súlyosan és halmozottan sérült fiatalkorú fejlesztését, gondozását látják el.

kisalfold.hu

Kertész Tamás és Nagy László.

Az eseményen a résztvevőket dr. Nagy Adél, a győri tankerület igazgatója köszöntötte.

A szervező Emberség DSE célja, hogy Győr-Moson-Sopronban a fogyatékossággal élő diákok és felnőttek számára megteremtse annak lehetőségét, hogy a verseny- és a szabadidősportokban egyaránt megélhessék az örömszerző és az egészségmegőrző mozgásokat.

„Hisszük, hogy a sport összekötő híd emberek és csoportok között – kezdte Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke. – Tavaly az Audi jóvoltából jelentősebb összegű támogatáshoz jutottunk, ebből pedig sportágfejlesztési és eszközbeszerzési programot indítottunk. Hat intézménnyel vagyunk kapcsolatban, most a Bárczi részére adunk át egy térelválasztó függönyt, mely nagyban megkönnyíti az intézményben dolgozó gyógypedagógus szakemberek munkáját.”

Az átadás után rendezték meg a tavaszi sor- és váltóversenyt, melynek több állomása is volt már a várossal és a győri Széchenyi-egyetemmel közösen.

Nagy László, a Bárczi-iskola intézményvezetője pedig azt emelte ki: a sor- és váltóversenyeket már több mint egy évtizede rendezik meg.

„Nagy öröm ez számunkra, hogy most négy intézmény is részt vett ezen az eseményen. Ahogyan a térelválasztó is rendkívül hasznos, hiszen a tornateremben kedvezőbben tudjuk kihasználni a teret, így több csoport tornázhat egyszerre. Köszönjük mindenkinek, aki hozzásegített ehhez bennünket, különösen az Emberség DSE-nek, mellyel egyébként több évre nyúlik már vissza a kapcsolatunk van” – fogalmazott az iskola vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában