Kézilabda

2023.06.24. 09:25

Bajnokok Ligája – Az első kalapba került az Audi-ETO

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos honlapján ismertette a Bajnokok Ligája csoportkörének kalapbesorolásait: a nőknél az Audi-ETO az első, az FTC a második, a DVSC a negyedik kalapból, a férfiaknál a férfiaknál a Veszprém az első, a Szeged a második kalapból várja a június 27-i sorsolást.

kisalfold.hu

Az Audi-ETO is kedden kap majd ellenfeleket a Bajnokok Ligájában.

Fotó: eurohandball.com

Mindkét nemnél két nyolcas csoportban rendezik majd meg a küzdelmeket.

A férfiaknál három, a nőknél négy kalapba osztották a csapatokat a június 27-i sorsolás előtt.

A sorsolás értelmében azonos országból érkező csapatok nem kerülhetnek össze, de a nőknél ez alól kivételt képez a 4. kalapban szereplő dán Ikast és a DVSC, melyek valamelyik országbeli riválisukkal (Esbjerg és Odense, illetve ETO és FTC) biztosan találkoznak a csoportkörben.

Érdekesség, hogy a férfiaknál a címvédő Magdeburgot csupán a második kalapba sorolták.

A csoportküzdelmeket mindkét nemnél körmérkőzéses formában rendezik 14 fordulóval, az első két helyezett közvetlenül negyeddöntőbe jut, míg a 3–6. helyezettek nyolcaddöntőt vívnak.

A következő idény a nőknél szeptember 9-én kezdődik és 2024. június 1-jén és 2-án zárul a budapesti négyes döntővel, míg a férfiak sorozata szeptember 13-án kezdődik, és 2024. június 8-án és 9-én Kölnben zárul.

Kalapok

Nők, 1. kalap: Vipers (norvég), Audi-ETO, Metz (francia), Esbjerg (dán), CSM Bucuresti (román). 2. kalap: FTC, Brest Bretagne (francia), Odense (dán), Rapid Bucuresti (román). 3. kalap: Krim Ljubljana (szlovén), Buducnost Podgorica (montenegrói), SG BBM Bietigheim (német), IK Sävehof (svéd), MKS Zaglebie Lubin (lengyel). 4. kalap: Ikast (dán), DVSC.

Férfiak, 1. kalap: Barca (spanyol), THW Kiel (német), Barlinek Industria Kielce (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), GOG (dán), Veszprém. 2. kalap: SC Magdeburg (német), Orlen Wisla Plock (lengyel), Montpellier (francia), Aalborg (dán), Szeged. 3. kalap: FC Porto (portugál), Kolstad (norvég), RK Celje (szlovén), Eurofarm Peliszter (északmacedón), HC Zagreb (horvát).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában