Helyi sport

2023.06.09. 14:15

Agárdon szép győri reményekkel kezdődik a strandkézilabda-szezon

Hétvégén kezdődik az idei hazai strandkézilabda-évad. A férfiak mezőnyében ott lesz a Győri Strandkézilabda Club, mely az előző évadban újoncként valósággal berobbant a sorozatba, bronzérmes lett. Most is nagy reményekkel vág neki az idei küzdelmeknek.

Botár László

Tavaly bronzérmes lett a győri együttes.

Kiss Dániel, az együttes edzője, egyben vezetője elmondta: "A tavalyi szezon volt az első a fiúkkal. Azelőtt női csapattal versenyeztünk a hazai és a nemzetközi viadalokon. A lányokkal korábban magyar bajnoki ezüstérmet, és háromszor magyar bajnoki bronzérmet szereztünk. Ezen eredmények mellett számtalan hazai és nemzetközi tornán vettünk részt, nem ritkán szép sikerekkel. Fiúcsapatunk az előző szezonhoz képest minimális átalakuláson vett részt. Egy új játékos csatlakozott a kerethez, három pedig távozott."

A hétvégi csoportbeosztás.

Hogy milyen erősségű bajnokságban került dobogóra, és próbál idén nyáron is helytállni a győri legénység, azt jól mutatja, hogy a közelmúltban a magyar válogatott nyerte a sportág Európa-bajnokságát. Ezzel kapcsolatban kiderült, Kiss Dánielnek edzőként már van nemzetközi, Eb-tapasztalata, de az együttesből – talán mert tavaly még újoncnak számított a hazai porondon – nem szerepelt senki az Eb-t nyert magyar válogatottban. A szakvezető egyébként több mint másfél évtized után vezette ki a szlovák női válogatottat az Eb-re, ahol a románokat legyőzve a 14. helyezést érte el.

A bajnoki rendszerről, a lebonyolításról is megkérdeztük a szakvezetőt, aki a következőket mondta el ezzel kapcsolatban: "Hét helyszínen lesznek majd kvalifikációs versenyek, köztük egy Magyar Kupa, és három nemzetközi, egyben magyar kvalifikációs torna. Az ezeken a versenyeken kialakult összesített sorrend alapján a tizenkét legjobb csapat vesz majd részt a háromnapos országos döntőn. Egy-egy tornán elég nagy igénybevételnek lehetnek kitéve a játékosok. Ez az igénybevétel azért az adott tornára nevező csapatok számától és erősségétől, valamint az időjárási viszonyoktól is nagyban függ. Egy tornán két nap alatt hat-nyolc meccset játszunk."

A komplett nyári program.

Kiss Dániel szerint fontos lehet a jó rajt, de nem minden. Mint mondta, a jó kezdés, a győzelmek fontosak, nagyon jó dolgok, hiszen ezek visszajelzést adnak a játékosoknak az elvégzett munka minőségéről. Ugyanakkor a végső cél az országos döntő, és az azon való minél jobb szereplés, az addigi versenyeket az erre való felkészülés állomásainak, lépcsőfokainak tekintik.

A győri gárda már tavaly is több nagyszabású nemzetközi tornán szerepelt, és volt, hogy valamelyik külföldi torna időpontja egybeesett egy hazai kvalifikációs viadaléval. Ahogy tavaly, ilyenkor idén is "súlyoznak" a csapatnál, sőt, még nagyobb hangsúlyt fektetnek a nemzetközi megmérettetéseken való részvételre: " Fiatal csapatunk idén jobban koncentrál a nemzetközi versenyeken való szereplésre. Több rangos EBT-tornára idén utazunk el majd először. Célunk, hogy a fiatalok megfelelő rutint szerezzenek a hazai bajnokságra. Természetesen érdemes olyan nemzetközi tornára menni, ahol a mérkőzések száma és az ellenfelek minősége biztosítja a játékosok folyamatos fejlődését."

Az agárdi tornáról – megfelelő időjárási viszonyok esetén – a klub Instagram-oldalán (gyor_beachhandball) tervezi a csapat találkozóinak streamközvetítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában