Európa-bajnokság

2023.06.24. 09:00

A győri Dubei Debóra a női kosárlabda-válogatott egyik legnépszerűbb játékosa – videó

A női válogatott Európa-bajnoki elődöntőbe jutásának eredményeként látványos növekedés figyelhető meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) a közösségi médiafelületein. A legtöbben a SERCO UNI Győr játékosa, Dubei Debóra nyilatkozataira kíváncsiak.

kisalfold.hu

Dubei Debóra a válogatott egyik kulcsemberének számít.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Pókász Endre, az MKOSZ sajtófőnöke pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa-bajnoki felkészülés kezdetétől, azaz május 1-től már érezhető volt a válogatottal és annak játékosaival kapcsolatos bejegyzések népszerűségének, olvasottságának növekedése, ez a tendencia pedig a spanyolok elleni edzőmérkőzésekkel még nagyobb lendületet kapott.

A felmérés szerint az elmúlt hetekben több mint 312 ezren olvasták, vagy nézték meg a csapattal kapcsolatos híreket a két legnagyobb közösségi felületen. A mérkőzések napján pedig több tízezerre ugrik a közösségi oldalakat (www.facebook.com/kosarsport, Instagram: hunbasket) felkeresők száma.

A három "legforgalmasabb" nap a szerbek legyőzésének napja, azaz a múlt vasárnap, amikor a mérkőzéssel kapcsolatos bejegyzésekkel 55 ezer embert értek el, a hétfői szünnapon 90 ezren kattintottak a szövetség oldalaira, ahova az elődöntőbe jutás napján, csütörtökön 68 ezren látogattak.

A legnézettebb bejegyzés az Európa-bajnokság alatt a Szerbia legyőzését követő Dubei Debóra-interjú volt a szövetség Facebook-oldalán, ezt eddig 87,8 ezren látták. A csapatkapitány nyilatkozatai eleve különösen nézettek, az elődöntőt érő kosarát követő értékelése jelenleg 17,7 ezres nézettségnél tart.

Az Instagram-oldal több mint 500 követővel bővült az Európa-bajnokság alatt, és már nyolcezer fölött jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában