Kézilabda

2023.05.14. 18:46

NB I – Gond nélkül győzött az Audi-ETO – videó, fotók

kisalfold.hu

Kari Brattset Dale és a többi győri játékos megállíthatatlan volt a vendégek számára.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–Alba Fehérvár 35–23 (22–11)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1821 néző. V.: Ignéczi, Pánczél-Héjjas.

Audi-ETO: Toft – Győri-Lukács 3, Rju 3, NZE MINKO 6, Broch 1, Hansen 1, Schatzl 3. Cs.: Leynaud (kapus), Oftedal 3, Brattset Dale 2, Gros 3/1, FALUVÉGI 5, Blohm 3, Farkas J., Despotovic 2, Ogonovszky. Edző: Ambros Martín. 

Alba FKC: Kubina – Zrnic 1, AFENTALER 6, Smbatian 3, Boldizsár 3, Utasi 3, Takó 1. Cs.: Tóth N. (kapus), Ohjama 1, Besszer, Dubán 2, Bojtos 1, Szemes 2. Edző: Józsa Krisztián.

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/0. Kiállítások: 4, ill. 0 perc.

Az első gólt ugyan a vendégek szerezték, de a győriek villámgyorsan lőttek öt gólt, már a 4. percben időt kellett kérnie a vendégek edzőjének. A játék képe nem változott, a 7. percben már 8–2 volt úgy, hogy a gólokon testvériesen megosztozott Győri-Lukács, Rju, Nze Minko és Schatzl. Közülük Nze Minko lépett el előbb a kettőről, Oftedal pedig feliratkozott a góllövők közé (10. perc: 10–3). A vendégek edzője nem sokat gondolkozott, másodszor is kikérte idejét. Valószínűleg ez volt az a meccs, hogy akármit mondhatott volna tanítványainak Józsa Krisztián, semmi jelentősége nem volt. A győriek jól védekeztek, ezekből több labdát is szereztek, könnyű gólokat lőttek, így biztosan őrizték előnyüket (14–6). Gros a balátlövő pozícióból is betalált, a 27. percben meg már tíz gól volt a különbség (20–10), ez a szünetre eggyel még nőtt is.

A találkozó gyakorlatilag harminc perc alatt eldőlt, és ez bizony meg is látszott a második félidőben. A győri csapat közel sem volt annyira koncentrált, ziccerek maradtak ki, miközben a túloldalon az exgyőri Afentaler Sára vezérletével elkezdte lefaragni hátrányát a székesfehérvári együttes (40. perc: 24–17). Alighanem ezt elégelte meg Ambros Martín, aki időt kért. A folytatásban kicsit mintha megint jobban pörgött volna a hazai csapat, de az első félidei üzemi hőfokot nem érte el a zöld-fehér gárda. A biztos vezetés, ezáltal a győzelem ugyan nem forgott veszélyben, de az első félidő jó játéka után a második  első húsz perce kicsit csalódás volt. Ugyanakkor érthető, hogy nem feltétlenül ezen a találkozón akart „megszakadni” a két pontért az Audi-ETO, mely már csak két meccsre van attól, hogy újra aranyérmes legyen a magyar bajnokságban.

Ambros Martín: – Nagyon jól kezdtünk, védekezésben kemények voltunk, ebből könnyű gólokat lőttünk. Az öt-egyes védekezésünkre hamar megtalálta az ellenszert a Fehérvár, mikor visszaálltunk a hatosfalra, megint jobbak voltunk. A második félidőben nem voltunk olyan hatékonyak védekezésben, de egy lépéssel közelebb kerültünk a bajnoki aranyhoz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában