Labdarúgás

2023.05.21. 18:36

Megyei foci - Mezőörsre került a Keglovich-kupa, a második félidőben drámai mentés a lelátón - galéria

A Mezőörs nyerte a Keglovich László Megyei Kupa fináléját, miután izgalmas, remek hangulatú mérkőzésen legyőzte az Ásványrárót a sorozat döntőjében Gyirmóton. Ijesztő jelenet miatt szakadt rövid időre félbe a mérkőzés, ugyanis a második félidőben rosszul lett a lelátón egy ásványrárói drukker.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Ásványráró–Mezőörs 1–4 (0–1)

Gyirmót, Alcufer Stadion, Keglovich László Megyei Kupa-döntő, 950 néző. V.: Krasznai.

Ásványráró: Babos T. – Zalka (Szabó R., 68.), Kovacsics G., Balogh K. (Bognár Á., 83.) , Béli-Jáger – Wéninger (Hegyi P., 74.), Kovacsics I., Szabó Sz., Ács – Zelenskyi, Szombathelyi (Béres, 90.). Edző: Virág Attila.

Mezőörs: Mantler – Németh F. (Járóka B., 89.), Horváth R., Vadász V., Rigó A. – Simon M. (Roll, 80.) – Proceller K. (Maruzs, 61.), Szántó (Puzsoma, 84.), Végh T. – Bohner, Kreicz (Szabó A., 78.). Edző: Szekeres Krisztián.
Gsz.: Wéninger (69.),  ill. Bohner (39.), Végh T. (70.), Kreicz Sz. (75.), Maruzs (93.).

Vasárnap a kora délutáni órákban az Alcufer Stadionra fókuszált Győr-Moson-Sopron vármegye amatőr futballtársadalma, ugyanis a gyirmóti sportcentrum centerpályáján játszották a 15. éve már hagyományos Megyei Kupa döntőjét, amelyben – a sorozat történetében először - két megye II-es együttes, az Ásványráró és a Mezőörs labdarúgói feszültek egymásnak.

A fináléban a Mezőörs előtt adódott az első igazán kecsegtető lehetőség, de Kreicz lövésénél a kimozduló Babos bravúrral védett, míg a másik oldalon Szombathelyi bal oldali beadása után a hosszúsaroknál bevetődő Szabó Szilárd centiméterekkel maradt le a labdáról. Szűk félórai játék után az egyik kapunál Kreicz fejelt nagy helyzetben kapu fölé, míg az ellentámadásnál Béli-Jáger lövésénél Mantler hárított nagy bravúrral. A játékrész záró perceiben a Gyirmóton is megforduló Bohner kapott jó labdát, s lépett ki jó ütemben a jobb összekötő helyén, majd 14 méterről mesterien emelt a hosszúsarokba. 0–1.

A második játékrészben szintén a mezőörsiek támadói alakítottak ki több helyzetet, de Babos védéseivel meccsben tartotta csapatát. Ez bő egyórai játék után nyert értelmet az egyenlítő gól formájában, amikor egy mintaszerű bal oldali támadás végén Wéninger helyezett közelről a kapuba. 1–1. Az ásványráróiak öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis szinte azonnal, egy bal oldali szöglet után Végh fejelt középről a léc alá, amivel ismét előnyhöz juttatta csapatát. 1–2. Mi több, újabb néhány perc elteltével az előző gólt szerző Végh remek asszisztal hozta helyzetbe a jobb oldalról a hosszú saroknál érkező Kreicz Szilárdot, aki egy cselt követően 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. 1–3. A hosszabbítás perceire is maradt még puskapor a mezőörsiek "lábában", ugyanis egy remek kiugratás után Maruzs a védőket és a kapust is kicselezve lőtt pimasz gólt, amivel minden ásványi reményt szertefoszlatott. 1–4.

A Keglovich Megyei Kupa összdíjazása egy millió forint volt, melyből az elődöntősök 100-100 ezer forinttal részesültek, a döntő vesztese 300 ezer, míg a végső győztes a vándorserlegen, az érmeken és a dicsőségen felül 500 ezer forinttal gazdagodott.

Virág Attila: – Nem úgy sikerült a felkészülésünk, ahogy azt terveztük, de a játékosaink így is mindent megtettek a sikerért, s ha a kapu előtt több a rutin, a magabiztosság, talán eredményesebbek lettünk volna. A kapusunk igazán jó teljesítményt nyújtott, sokáig ő tartotta meccsben a csapatot. Gratulálok az ellenfélnek, rutinos játékosaik hozták a tőlük várható színvonalat.

Szekeres Krisztián: – Nagy győzelem ez a számunkra. Nagyszerű volt az időjárás a szurkolók, a döntő légköre. Köszönjük a drukkereink nem mindennapi buzditásást, s hatalmas dicséret jár a játékosoknak is, hiszen mindent kiadtak magukból.

Drámai mentés a lelátón

Ijesztő jelenet miatt szakadt rövid időre félbe a Keglovich-Kupa döntője, ugyanis a második félidőben rosszul lett a lelátón egy ásványrárói drukker. A tűző napon ülő fiatalemberre – amint az később kiderült – epilepsziás roham tört rá, rángatózni kezdett, veszélybe került az élete. 

 

Miután észlelték a bajt, előbbi a biztonsági személyzet, majd a pálya másik oldalán várakozók mentők indultak a segítségére. Utóbbiakkal egyidőben ért a bajba jutott drukkerhez a mérkőzésen vendégként lévő győri kardiológus, dr. Sebők Zoltán és felesége is, akik így együtt a mentőkkel kezdték meg az elsősegélynyújtást. 

A fiatalembert ezután a biztonsági személyzet segítségével sikerült a lelátóról levinni, majd miután láthatóan jobban lett, további vizsgálatokra a mentők a győri kórházba szállították.  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában