Jön a mindent eldöntő 3. meccs

2023.05.06. 21:49

Férfi kosárlabda NB I - Egyenlített a DEAC a Sopron KC elleni párharcban

Az 5–8. helyért kiírt, az egyik fél három nyert mérkőzéséig tartó párharcot ezúttal a debreceniek nyerték

kisalfold.hu

Forrás: sakc.hu

DEAC–Sopron KC 82–75 (21–16, 19–28, 20–20, 22–11)
Debrecen, férfi NB I, az 5–8. helyért, 2. mérkőzés, 500 néző. V.: Benczur, Fodor, Sörlei.
DEAC: GOVENS 19/9, MÓCSÁN 16/9, Kovács Á. 3, DRENOVAC 20, Tóth Á. 6. Cs.: Gáspár 1, Polyák 4, GARAMVÖLGYI 8 Kenéz, NEUWIRTH 5/3. Edző: Andeljko Mandics.
SKC: JOSEPH 21, WHITE 12/6, Sitku, Barnett 13/3, MOLNÁR M. 10. Cs.: SUPOLA 11/9, Schöll 2, CSENDES 6/6. Mb. edző: Bors Miklós. 

Két Mócsán-triplára építve 8–0-val kezdett a DEAC, álmosan az SKC, így a betegsége miatt Sopronban maradó Kosztasz Flevarakisz helyett "előlépő" Bors Miklós másfél perc elteltével kénytelen volt időt kérni. Utána kiegyenlített lett a játék, tartotta öt és tíz pont közötti előnyét a DEAC. A negyed végén Supola hármasával 5 pontra csökkentette hátrányát az SKC.
A második etap elején Barnett brillírozott, zsákolt és triplát is dobott, vezérletével egy 9–3-as rohammal fordított az SKC. A szakasz közepén váltott vezetéssel haladtak a felek, majd Joseph duplájával, és az azt követő Csendes- és Supola-hármassal 10 ponttal ellépett az SKC. A félidő hajrájában soproni eladott labdákból egy 8–0-lal kettőre feljött a DEAC, a szünetben pedig 4 ponttal vezettek a vendégek.
A második félidő hullámzó játékkal indult, gyorsan egyenlített a DEAC, majd jött egy White vezette soproni 7–0-ás, majd egy 6–0-ás hazai roham. A szakasz derekán Joseph és White kosaraival tartotta szűk előnyét az SKC a Drenovac–Govens duó vezette hajdúságiakkal szemben. A szakasz hajrájában White és Csendes hármasával 8 ponttal ellépett az SKC, amely 4 pontos vezetésről várhatta a 4. negyedet.
Ezt az előnyt duplázta meg Molnár és Barnett a záró etap elején. Ezt követően azonban sokat hibáztak a soproniak, a DEAC Drenovac, Govens, Garamvölgyi és Neuwirth révén egy 12–2-vel fordított a büntetőket is rontó SKC ellen és kiegyenlített a párharcban.

Bors Miklós: – Nehezen kezdtünk, és rögtön az elején nagy hátrányba kerültünk, onnan kellett fordítanunk. Az első félidő végéhez közeledve kezdett jobban működni a játékunk, majd a folytatásban is jól tartottuk magunkat, a végére viszont elfogytunk. Kiemelendő, hogy a fiataljaink nagyon szépen helytálltak, azonban a kulcsszituációkban a rutin hiánya meglátszott. Ez semmit nem csökkent a DEAC érdemein, hisz meg tudtak újulni és kontrollálták az utolsó negyedet. Gratulálok a Debrecennek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában