Hasznos tapasztalatok

2023.05.03. 19:30

A győri Széchenyi-egyetem hallgatói teniszeztek

A Széchenyi István Egyetem Sporttudományi Tanszékének első évfolyamos hallgatói a minap birtokba az vették az egyetem szomszédságában található Brigantin teniszpályáit.

kisalfold.hu

Jó hangulatban teltek a teniszverseny küzdelmei.

A téli curlingkupát követően salakon mérték össze tudásukat, hogy eldöntsék, ki lesz az első alkalommal megrendezett teniszverseny kategóriánkénti győztese. Dallos Róbert oktató és fia, Márton rövid sportszakmai tájékoztatója és szabályismertetése után a játéké lett a főszerep. Összesen 14 páros nevezett a küzdelmekre, ahol tízpontos körmérkőzéseket vívtak egymással a hallgatók két csoportban. A 42 csoportmérkőzést követően a keresztjátékok következtek, majd az érmekért csatáztak a résztvevők.

A három kategória győztesei – Női páros: Pencz Márta–Szántai Virág. Vegyes páros: Erdélyi Luca–Szűcs Donát. Férfipáros: Fekete Flórián–Vass Máté.

A közel 4 órás program végeztével minden résztvevő az élményen és szakmai tapasztalatokon túl névre szóló oklevéllel is gazdagodott. A sporttudományi tanszék tanársegédje, Kertész Tamás így összegezte a sportnapot: – Ismét remek programon vagyunk túl. Hallgatóink a gyakorlatban is megtapasztalhatták a rendezvényszervezés csínját-bínját, belekóstolhattak a játék mellett a sorsolási tábla készítésbe, az eredmények pontos rögzítésébe és magába a bíráskodásba. Mindezt rekreációs célokhoz igazítva, élményt kereső, önkéntesen vállalt tenisztorna keretében. Külön köszönjük a Dallos család profizmusát és a szakmai fortélyokat, amit elleshettünk. Folytatás jövőre teljes tanszékre bővítéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában