Rangadó

2023.04.21. 09:22

NB I női foci: ETO-Ferencváros - A győri lányokat fűti a visszavágás vágya

Papp Győző

Dörnyei Balázs vezetőedző szerint a csapat fejlődése is fontos tényező.  Fotó: Nemzeti Sport

A Simple Liga 18. fordulójában rangadót rendeznek szombaton 12.30 órától, hiszen az élvonalbeli bajnokság jelenlegi második helyezettje, az ETO FC Győr a listavezető Ferencvárost fogadja a győri stadionban.Dörnyei Balázs, a győri zöld-fehérek mestere korábban a Ferencvárosnál is tevékenykedett, egyébiránt öt bajnoki címet szerzett a fővárosiakkal. 

– Több mint egy éve Győrben dolgozom és már többször meccseltem is a Fradi ellen, így ebben a tekintetben semmi különös várakozás nincs bennem – kezdi Dörnyei Balázs. – Annál inkább van a szokatlan kezdési időpont miatt, de az, hogy a stadion centerpályáján játszunk a televízió kamerái előtt, ez inkább feldob engem és a lányokat is.” 

Az ETO eddig remekül teljesített a tavaszi szezonban, hi- szen minden mérkőzését meg- nyerte, ráadásul 717 perce(!) nem kapott gólt a bajnokságban. 

– Örülünk az eddigi jó eredményeinknek és ezeket szeretnénk folytatni – mondja a vezetőedző. – Nehéz sorozat előtt állunk, hiszen szombaton a listavezető Ferencvárost fogadjuk, majd pedig szerdán este a Magyar Kupa döntőjében a Puskás Akadémiával találkozunk, aztán jövő szombaton Felcsúton lépünk pályára. Nem zökkenőmentes a felkészülésünk, mert a játékosaink közül többen bajlódnak betegséggel, illetve sérüléssel, elég szűk keret áll a rendelkezésemre. A januárban a Bundesligából hazatért támadónk, Kocsán Petra makacs ülőideg-gyulladása miatt eddig nem tudott játszani, bízom benne, hogy a kupadöntőben már legalább tizenöt-húsz percre beállhat és segíthet bennünket. A gólerős játékos leigazolását kifejezetten szorgalmaztam, mert amellett, hogy jó futballista, kifejezetten szereti a kiélezett helyzeteket és nagy tétnél is jó teljesítményre képes"

Ősszel a Fradi otthonában súlyos, 4–0-ás vereséget szenvedett az ETO a bajnokságban, a győri lányokat emiatt is fűtheti a visszavágás vágya.

– Akkor megijedtek a lányok a mérkőzés hangulatától, a pályán szinte semmit sem kaptam vissza abból, amit előzetesen megbeszéltünk. Biztos vagyok benne, hogy ez most másként lesz. Természetesen szombaton győzni szeretnénk a Ferencváros ellen, le tudjuk majd mérni azt is, hogy játékban és mentálisan mennyit fejlődött a csapatunk fél év elteltével. A számszerű eredmény mellett ez is legalább olyan fontos számomra – említette végül Dörnyei Balázs. 

A bajnokság jelenlegi állása szerint a Ferencváros vezeti a mezőnyt 48 ponttal (16 meccsből), mögötte az eggyel többször pályára lépett ETO a második helyezett 46, míg harmadik az MTK 43 ponttal. A kiírás szerint az első két helyezett játssza majd a bajnoki döntőt, ebben a tekintetben sorsdöntő lehet az ETO vendégjátéka az MTK-nál, illetve az utolsó körben a Fradi–MTK „örökrangadó”. 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában