Döntő

2023.04.29. 19:38

Kosárlabda - Hosszabbításos finálé után ezüstérmes lett az SKC U20-as együttese

Morgen Ferdinánd emlékbajnokság, döntő.

kisalfold.hu

DEAC KA - Sopron KC 78-70 (20-15, 18-15, 16-17, 9-16, 15-7)
Debrecen, U20-as Morgen Ferdinánd emlékbajnokság, döntő. V.: Rózsavölgyi, dr. Németh, dr. Popgyákunik. 

SKC: CSENDES 17/9, Bősze 5/3, CSÁTALJAY 19/3, Keller, SCHÖLL 18. Cs.: Flasár 6/3, TÓTH D. 2, Woditsch 3/3, Lakatos, Szekeres. Edző: Bors Miklós. 

Gyakorlatilag végig futott eredmény, és a második negyed derekára 14 pontos előnyt szerző házigazda DEAC után az SKC a Csátaljay P.-Csendes, Schöll trió vezette U20-as csapata a korosztályos bajnokság  fináléjában. A rendes játékidő végén az addig pontot nem szerző Tóth D. egy bravúros, 0,5 másodperccel a befejezés előtt szerzett kosárral hosszabbításra mentette a soproni fiataloknak a döntőt. A ráadásban azonban, bár az elején Bősze triplájával a vezetést is megszerezték a soproniak, nem tudtak élni a lélektani előnnyel. íA ráadást mind fejben, mind erőben jobban bírták a debreceniek, akik végül megérdemelten nyertek, de a korosztálynál legnagyobb részben egy vagy több évvel fiatalabb játékosok alkotta soproni U20-as együttestől az egész nyolcas döntőben és a fináléban nyújtott teljesítmény bravúros és messze várakozás fölötti volt.

Bors Miklós: - Megmutattuk, hogy van szívünk,hogy vagányak, bocsánat a kifejezésért "tökösek" vagyunk. Óriási dolog, hogy nagy hátrányból felállva hosszabbításra tudtuk menteni a mérkőzést, az, hogy annak elején vezetni is tudtunk még nagyobb, de a DEAC-nak volt válasza, megérdemelten nyert, gratulálok nekik.  És a legmesszebbmenőkig gratulálok saját csapatomnak is, minden játékosra nagyon büszke vagyok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában