Magyar Kézilabda Szövetség

2023.04.14. 13:21

Ilyés Ferenc az elnök, Pálinger Katalin az alelnök, Görbicz Anita elnökségi tag

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, amely új elnöknek az ellenjelölt nélkül induló Ilyés Ferencet választotta meg. A 229-szeres magyar válogatott átlövő a szervezetet 2015 óta irányító Kocsis Mátét váltja a poszton. Az alelnök a győri kötődésű Pálinger Katalin lett, az elnökségi tagok közé az Audi-ETO elnöke, Görbicz Anita, valamint a korábban az ETO-ban is játszó Schuch Timuzsin került be.

kisalfold.hu

A győri Pálinger Katalint alelnöknek választották meg.

Fotó: Földi Imre

Kocsis Máté nyolc év után nem jelöltette újra magát az elnöki tisztségre. A leköszönő elnök értékelésében kiemelte, hogy a pénzügyi stabilitás megteremtése, az infrastrukturális fejlesztések, az utánpótlásban és a felnőtt kézilabdában elért eredmények szempontjából is sikeres időszak van mögöttük, az elmúlt nyolc évben egyetlen elszámolási botrány nem volt a szövetségben, és a pénzügyi források jogosulatlan felhasználása miatt sem kapott büntetést. A sportdiplomácia terén sikerült megerősíteni a pozíciókat az EHF-ben, a nemzetközi játékvezetői karban, és több rangos nemzetközi versenyt sikerült hazánkba hozni, amelynek köszönhetően a szurkolók számára közelebb került a sportág. A kirakatban lévő felnőtt válogatottakkal kapcsolatban Kocsis Máté elmondta, 2015 után a női és a férfi nemzeti csapatunk is ott volt minden Európa-bajnokságon és világbajnokságon.

A korábbi remek válogatott balátlövő, Ilyés Ferencet egy tartózkodás mellett 139 igen szavazattal szavazta meg elnöknek a küldöttgyűlés a következő öt évre.

A szövetség alelnökévé Pálinger Katalint választották meg, az elnökséget pedig Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kis-Máténé Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin és Tállay Sándor alkotja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában