Kosárlabda

2023.04.28. 08:05

Bravúrra készülnek a Széchenyi-egyetem csapatai a négyes döntőben

Április 30-án és május 1-jén Debrecenben rendezik meg a MEFOB Feszt részeként a kosárlabda egyetemi bajnokság négyes döntőjét, ahova a nőknél a Miskolci Egyetem, a Testnevelési Egyetem és az ELTE mellett címvédőként az UNI Győr-SZESE együttese jutott be, míg a férfiaknál a Mosonmagyaróvár-UNI Győr, továbbá a Közgáz, a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem szerepel.

Szabó Gábor

Egy éve magasba emelhette a kupát a győri csapat.

Fotó: MEFOB

A nőknél a győriek az elődöntőben az ELTE-vel találkoznak, azaz már a négy között megismétlődik a tavalyi finálé. A fiúk riválisa elsőként a Közgáz lesz, melyet két éve a Győrben rendezett fináléban győztek le.

Címvédőként bravúr kell

Az elmúlt év után az új évad versenykiírása megváltozott, eddig limitált volt az A csoportos játékosok száma, ezt a szabályt törölték, ugyanakkor az még érvényes, hogy a rájátszásban, így a négyes döntőben csak azon élvonalbeli játékosok léphetnek pályára, akik az alapszakasz mérkőzéseinek legalább 50 százalékán játszottak.

Az UNI Győr-SZESE az alapszakaszban második lettek, a negyeddöntőben pedig kettős győzelemmel jutott túl a BME-MAFC együttesén.

Dr. Barthalos István, a győriek edzője így nyilatkozott az esélyekről, a várakozásairól: „A történelem megismétli magát, hiszen ismét összekerültünk az ELTE-vel, igaz, most a nagydöntőbe jutásért küzdünk. Úgy vélem, egy ilyen tornán bármi megtörténhet. Mi teljes kerettel utazunk, a csapat jól felkészült, kellően motivált. Bízunk a lehető legjobb eredmény elérésében.”

Két év után újra nyernének

A Mosonmagyaróvár-UNI Győr szintén másodikként zárta az első kört a Nyugati csoportban, az élen az elődöntőbeli rivális, a Közgáz végzett. A negyeddöntőben a BME-MAFC ellen oda-vissza győztek Laky Tibor tanítványai.

A férficsapat két év után ülne újra a trónra.

„Nem lehet más a cél, mint megnyerni a bajnokságot. Minden évben így vágunk neki, két éve sikerült ezt elérni, ráadásul a Közgáz ellen nyertünk a döntőben. Idén az alapszakaszban ugyan mindkétszer kikaptunk tőlük, otthon hosszabbítás után három ponttal, idegenben egy utolsó másodperces triplával egy ponttal, ennek ellenére nem vagyok boldogtalan, hogy velük találkozunk. Jól ismerjük az ellenfelet, tudjuk, mik az erősségeik, mire kell náluk odafigyelni. A másik két csapat közül a miskolciakkal az NB I/B-ben most játszott ötmeccses negyeddöntőt csapatunk, az átfedés pedig elég nagy a csapatok között mindkét oldalon. Egy hatodik összecsapás már lehet, hogy sok lett volna. A Debrecen pedig házigazda, ez mindig veszélyes. Bárhogy is lesz, a végső sikerhez a három ellenfélből kettőt meg kell verni. A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni magunkból, felkészültek vagyunk, nincs sérültünk, így bizakodó vagyok” – fogalmazott Laky Tibor.

A program – Április 30., 13.00: UNI Győr–ELTE-BEAC (női elődöntő). 15.15: Miskolci Egyetem–TFSE (női elődöntő). 17.30: Közgáz SC és DSK–Mosonmagyaróvár-UNI Győr (férfi elődöntő). 19.45: Miskolci Egyetem–DEAC (férfi elődöntő). Május 1., 9.00: női bronzmérkőzés. 11.15: férfi bronzmérkőzés. 13.30: női döntő. 15.45: férfidöntő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában