Minimum egy pont kell

2023.02.11. 07:05

Női kézilabda Bajnokok Ligája – A második hely a tét az Audi-ETO meccsén

Szombaton 18 órakor az Audi-ETO a dán Esbjerg együttesét fogadja a BL-csoportkör zárófordulójában. A tét a csoport második helye, amelyik csapat ezt megszerzi, egyből a nyolc közé jut, a másiknak még egy párharcot meg kell ehhez vívnia.

kisalfold.hu

Anne Mette Hansen bízik a csapatában.

Fotó: ehfcl.com

A győrieknek egy döntetlen már elég az üdvösséghez, vereség esetén viszont szinte biztosan csak a negyedik helyen zár a csoportban, ez esetben pedig akár az is előfordulhat, hogy a másik magyar csapattal, a Ferencvárossal mérkőzik majd meg a negyeddöntőért.

Természetesen erre senki nem készül Győrben, sőt, egyértelműen a győzelem a cél. Bár a Kastamonu ellen kissé döcögött a szekér, a hétközi, Budaörs elleni találkozón magabiztosak voltak a zöld-fehérek, akik mindössze 13 gólt kaptak.

A jó védekezésre a dánok ellen is nagy szükség lesz, tudja ezt a csapat kapitánya, a dán Anne Mette Hansen, aki a honfitársai elleni összecsapásról így nyilatkozott az EHF honlapján: „Kemény meccs lesz, de ezak azok a mérkőzések, amelyeket minden játékos szeret. Ilyen hőfokú és téttel bíró találkozón pályára lépni mindig nagy öröm. Hazai pályán játszunk, a szurkolóink ​​számára is a legjobbunkat szeretnénk mutatni. Az Esbjerg rohanós kézilabdát játszik, kemény a védekezésük, de véleményem szerint a mi védekezésünk is sokat fejlődött az utóbbi időben. Fizikálisan kell a topon lennünk, ha eredményesek akarunk lenni, márpedig a két pont megszerzése a célunk.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában