Teljesen valószerűtlen

2023.02.14. 13:11

Kézilabda – Még mindig nem hiszi el a Győri Audi ETO-val kötött szerződését a norvég Hovden

A daniasport.hu számolt be arról, hogy Emilie Hovden még mindig nem tudja felfogni, hogy az Audi-ETO női kézilabdacsapata kivásárolta őt a viborgi szerződéséből.

kisalfold.hu

Emilie Hovden a viborgi zöld mezt győri zöldre cseréli.

Fotó: Johnny Pedersen / Ritzau Scanpix

„Amikor az ügynököm mesélt a győri érdeklődésről, teljesen valószerűtlennek tűnt. Még mindig nem értem. Valószínűleg nem is fogom, amíg nem állok ott a rajtnál, a győri logóval a mezemen. Ez egy álom, és annyira boldog vagyok, hogy megvalósul” – nyilatkozta a 26 éves jobbszélső a norvég Tv2-nek.

Hovden a jelenlegi szezon előtt a Storhamarból szerződött a Viborghoz, eddig tíz alkalommal került be a forduló csapatába a dán bajnokságban, és 18 meccsen 105 góljával a góllövőlista harmadik helyén áll.

„Tavaly abban a hitben utaztam Viborgba, hogy még néhány évig itt maradok. De gyorsan változnak a dolgok, a klubnál jelentkező pénzügyi problémák miatt a nyáron tovább akartam állni. Soha nem gondoltam volna, hogy végül szerződést kötök az Audi ETO-val, de ez tényleg olyan dolog, amire nem tudtam nemet mondani. Nagy lépés lesz számomra, kiváltságosnak érzem magam, hogy lehetőségem van egy csapatban játszani a világ legjobb játékosaival.”

A klub sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy Hovden nagyobb klubhoz akart igazolni, amellyel a legjobb trófeáért is harcban lehetne.

„Ezt jelenleg nem tudjuk felajánlani neki, ezért elfogadtuk az érte kapott ajánlatot” – mondta Jens Steffensen klubigazgató.

A szélsőt idézte a dán Tv2 is: „Úgy gondolom, hogy játékosként és emberként is fejlődtem, és a dániai évem is új lehetőségeket nyitott meg előttem. Még sok mérkőzés van hátra, készen állok a szezon utolsó részére Viborgban.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában