Ismét egy labda volt a belépő

2022.09.06. 21:02

Kosárlabda – A 9 éve az UNI Győr buszát ért balesetben elhunytak elmékére játszottak - fotók

Ma 18 órakor az UNI Győr a Sopron Basket csapatát fogadta az egyetemi csarnokban. Egy labda volt a belépő a két megyei csapat ma esti összecsapására.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

UNI Győr–Sopron Basket 87–88 (24–18, 22–26, 22–26, 19–18)

Győr, Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 600 néző. V.: Cziffra, Győrfy, Benczur.

UNI Győr: Ellenberg 22/18, Dombai 6/6, Dubei 11/9, Oroszová 7, Williams 18. Cs.: Rozmán, Török Á. 12, Weninger 3/3, Ruff-Nagy D. 8, Baffy. Edző: Cziczás László.

Sopron: Fegyverneky 14/6, Czukor 16/9, Varga A. 19/3, Sitku 3/3, Böröndy 12/3. Cs.: Bakó, Kunek 24/9, Völgyi, Edző: Gáspár Dávid.

Fordulatos mérkőzést nyert meg a Sopron. A meccs méltó volt a kilenc éve elhunyt sportemberek emlékéhez.

Cziczás László: – Második meccsünk volt, még elég sok fizikai munkát végzünk. Azt gondolom, jó meccs volt, inkább a támadások domináltak. Egyik csapat sem volt teljes, több hiányzója a Sopronnak volt, gratulálunk nekik, hogy így is győzni tudtak. Látjuk, miben kell javulnunk, ezen dolgozunk a jövőben.

Gáspár Dávid: – Elsőre nem volt ez olyan rossz, bár ennyi pontot nem szoktunk kapni, ezen mindenképpen javítani kell. Viszont ahhoz képest, hogy új dolgokon, figurákon kezdtünk dolgozni, elég jól működött a játékunk.

Hagyomány, hogy ezen alkalommal köszönti klubunk az utánpótlás és az egyéb csapatok legjobbjait. Idén a díjakat Baffy Fanni (NB I/B), Bánszegi Borbála (MEFOB), Milkovics Réka (U18), Szamos Zóra (U16/A), Csapó Dzsenifer (U16/B), Gálos Hanna (U14/A), Németh Nelli (U14/B), Csanki-Puss Léna (U14/C), Bélafalvi Dóra (U12), Tapodi Tamara (U11-Villámló Tigrisek/A), Markovics Patrícia (U11-Villámló Tigrisek/B), Kámán Larina (U11-Harcias Kenguruk), Kovács-Vados Zoé (U11-Feketés Darazsak), Pongrácz Luca (U11-Sopronkövesd), Smuk Abigél és Rigó Dorina (legtöbbet fejlődő játékosok) vehette át.

Az év edzője a csapatával az egyetemi bajnokságot megnyerő dr. Barthalos István, az év utánpótlás játékosa pedig Milkovics Réka lett.

A Győri Női Kosárlabdázásért díjat Gálosné Farkas Andrea kapta. A győri óvodáknak több zsák labda gyűlt össze a "belépőkből".

ELŐZETES

Mint ismeretes, a baleset 2013. szeptember 7-én volt, a Vitnyéd határában történt tragédiában Tapodi Péter klub- igazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítás után halt meg. A mai találkozó lesz az idei Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés.

A találkozót ingyenesen lehet megtekinteni. Hagyomány, hogy a zöld-fehér klub arra kéri a kilátogatókat, hogy bármilyen labdát hozzanak magukkal, gyakorlatilag ez lesz a belépő. A meccs előtt a pályára dobott labdákat – ahogyan a korábbi években is – a győri óvodának juttatja majd el az egyesület. 

Érdemes egyébként korábban kilátogatni, hiszen több program is lesz már a kezdés előtt, de a negyedek közötti szünetek sem telnek eseménytelenül, ugyanis az este folyamán adja át a klub a Fűzy Ákos- és Tapodi Péter-vándordíjakat, a „Győri női kosárlabdáért” emlékérmeket.

A győriek a felkészülés során eddig egy edzőmeccset játszottak, múlt pénteken hazai környezetben a Csatát győzték le 85–76-ra, a soproniaknak viszont a mostani lesz az első edzőmeccsük. 

A hazaiaknál Beatrice Mompremier kivételével mindenki Cziczás László vezetőedző rendelkezésére áll, így az újak közül az amerikai Aaryn Ellenberg, a szintén amerikai Payton Williams és Bach Boglárka is. 

A Sopron viszont még eléggé foghíjas kerettel áll fel, a légiósok csak később csatlakoznak a csapathoz. A zöld-sárgáknál új játékos a korábban Győrben is megfordult Vandersloot Courtney, az amerikai Brittney Sykes, az ausztrál Alice Kunek, a szintén ausztrál Eziyoda „Ezi” Magbegor. Visszatért Sopronba a saját nevelésű Böröndy Vivien, valamint Dragana Stankovic, aki még 18 évesen játszott a soproniaknál, így a korai magyarországi éveknek köszönhetően honi nevelésű státuszú játékosként veheti számításba Gáspár Dávid vezetőedző. 

A két csapat mérlege tétmeccsen döntő soproni fölényt mutat: az eddigi 66 találkozóból mindössze hetet nyertek meg a győriek, ebből a három legemlékezetesebb a 2011/12-es bajnoki döntő volt, melynek köszönhetően a klub eddigi egyetlen aranyérmét szerezte a pontvadászatban. Érdekesség, hogy valamennyi Sopron elleni sikerét az NB I-ben ért el az UNI Győr, a Magyar Kupában 7-ből 7-szer a Sopron győzött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában