Országos bajnokság

2022.07.09. 13:57

Torna – Győriek a dobogón

kisalfold.hu

A tornászok Duna Aszfalt országos bajnokságának első napi szerenkénti döntőiben a férfiaknál három szeren három tornász diadalmaskodott: a GYAC versenyzői közül Kardos Botond talajon, Mészáros Krisztofer lólengésben bizonyult a legjobbnak.

Talajon Kardos Botond (13.800) Mészáros Krisztofert (13.750) hajszállal előzte meg, Balázs krisztián (FTC-Telekom, 13.350) volt az első három sorrendje. Mészáros lólengésben javított, 14.150 ponttal nyert. Gyűrűn a győri Tomcsányi Benedek (13.500) második helyezést ért el.. 

Az ifi korosztályban a győri Molnár Botond két szeren, gyűrűn (13.500) és lólengésben (12.050) is diadalmaskodott, míg talajon Molnár Botond (Győri AC, 11.800) harmadik lett.

Az eredményhirdetést követően Mészáros Krisztofer különleges elismerésben részesült, a tavaly Kitakyushuban megrendezett világbajnokságon nyújtott teljesítménye elismeréseként, a nemzetközi szövetség döntése értelmében (FIG) hivatalosan is bekerült a szervezet “világklasszis tornászai” közé. Az erről szóló oklevelet dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke adta át a sportolónak. 

Az ob vasárnap 10.30 órától a szerenkénti döntők második napjával zárul.

Kardos Botond: – A pénteki versenynapon bemutatottakkal nem lehettem elégedett, nem úgy sikerült, ahogy vártam. Ma az lebegett a szemem előtt, hogy magamhoz méltó talajgyakorlatot mutassak be, ez elég volt a győzelemhez. 

Mészáros Krisztofer: – A lólengést ma sikerült úgy megcsinálni, ahogy szerettem volna, tegnap ugyanis hibáztam. A talajom kicsit “koszos” volt, úgyhogy ott mindenképpen javítanom kell. A gyűrű gyakorlatommal sem lehetek teljesen elégedett, egy hosszabb kihagyás után jöttem vissza, emiatt ezen a szeren is javulni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában