Két bajnoki

2022.03.26. 07:54

Női kézilabda NB I - Sima Audi ETO győzelem hazai pályán, a Mosonmagyaróvár Siófokon kapott ki

kisalfold.hu

Siófok-Mosonmagyaróvár 28-26 (15-13)

 

NB I. bajnoki mérkőzés 19. forduló - Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 900 néző    
2022 március 26. szombat 18.00 óra. Vezette: Bócz László - Wiedemann Viktor  

 

Siófok: Herczeg, Böhme 1, DEBRECZENI-KLIVINYI 4, JANJUSEVIC 9 (2), Jezic 3, MAVSAR 4, Wald 2., VOJNOVIC (kapus), Szarková 2, Kiss N. 1, Sirián, Such 2, Juhász F. Edző: Uros Bregar        

 

Mosonmagyaróvár: Szemerey, Kojic, Asanin 2, TÓTH G. 13 (1), Pásztor 2, Tóth E., Hajtai 2., Mistina (kapus), KOVÁCS P. 5, Mihály 2, Milic, Csekő. Edző: Gyurka János

 

Kiállítások: 4, ill. 6 perc (piros lap: Milic 53.perc)
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1

 

Uros Bregar: -  A Motherson-Mosonmagyaróvár nagyon jó csapat, amely ezt ma is bizonyította, hiszen négy gólos hátrányból is fel tudott állni. Rengeteg problémát okoztak nekünk, különösen az extra teljesítményt nyújtó, rendkívül gólerős Tóth Gabriella játékával. Mi egész héten arra készültünk, hogy visszavágjunk az őszi megalázó vereségért és boldogok vagyunk, hogy ez most sikerült. Ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a végjátékban most mi voltunk a szerencsésebb csapat is, ami végül is Maja Vojnovic remek védéseivel meghozta a győzelmet a számunkra.  

 

Gyurka János: - Jó mérkőzést játszottunk feltétlenül dicséret jár a csapatomnak azért, mert végig a mérkőzésben tudott maradni. A küzdőszellemünkkel nem volt gond tehát, de a játékunkon látszott a nem megfelelő edzések hiánya. Próbáltuk a hazai átlövők keresztmozgásait és lövéseit levédekezni, de ez nem mindig sikerült, ahogy a támadásaink is sokszor akadoztak. A végjátékra pedig egy kicsit el is fogytunk, akkor már több olyan hibát vétettünk, ami egy Siófok tudású csapat ellen vereséghez vezetett. 

 

Élő videós közvetítés

 

 

A Siófok-Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzés eredményének alakulása percről-percre itt >>

 

Előzetes - A Motherson-MKC szombaton 18 órakor a Siófok otthonában lép pályára. Gyurka János együttese jelenleg 21 ponttal az 5., a Balaton-parti gárda egy pont hátrányban a 6. helyen áll. Hazai siker esetén helycsere lesz a tabellán, viszont egy győzelemmel lerázhatja üldözőjét az MKC.

 

„Nagyon erős ellenfél otthonában folytatjuk a bajnokságot – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Gyurka János, az MKC vezetőedzője. – Az elmúlt időszak eredményei egyértelműen megmutatják, hogy a Siófok remek formában van, felfelé tör a tabellán. A bajnokság elején irreális volt a csapatuk teljesítménye, helyezése, Uros Bregar azonban rendezni tudta a sorokat. Megváltoztatta a csapat játékát, szemléletét, amiben látszik, hogy jó partnerek a Siófok egyénileg kiváló képességű kézilabdázói. Nehéz találkozóra készültünk fel ezen a héten, sajnos ezúttal sem a legjobbak az előjelek. Hosszú ideje már, hogy nem tudunk úgy készülni, edzeni, ahogy kellene, és most még sérülések is nehezítik a dolgunkat, így most sem lesz teljes a keretünk. A mérkőzéseken belüli hullámzásokat, a gyengébbre sikerült második félidőket azonban meg kell szüntetnünk. Nagy terhet nem akarunk a játékosok vállára tenni, de tudjuk, olyan eredményre lesz szükségünk Siófokon, amely a céljainknak megfelelő helyzetben tart bennünket az élmezőnyben.”

 

Audi ETO-Budaörs 44-19 (21-13)

 

 

Az Audi ETO-Budaörs bajnoki mérkőzés eredményének alakulása percről-percre itt >>

 

Előzetes - Az Audi-ETO szombaton 18 órakor hazai környezetben, az Audi-arénában a Budaörsöt fogadja. Az elmúlt időszakban a háttérben történtek izgalmasabb események, melyek a csapatra nem voltak hatással, hiszen Oftedalék magabiztosan hozták eddig a kötelezőket, és ez várhatóan így lesz a mai találkozón is. Ambros Martín, a zöld-fehérek spanyol vezetőedzője legutóbb úgy nyilatkozott: az elmúlt időszakban elvégzett munkának meg kell mutatkoznia az ilyen mérkőzéseken is, mikor ők a toronymagas esélyesek. Ezeket a meccseket is arra kell felhasználniuk, hogy tétmeccseken magas szinten teljesítsenek. Ehhez nagyfokú koncentráció kell mind védekezésben, mind pedig támadásban. Továbbra is mérkőzésről mérkőzésre szeretnének előbbre lépni, mert tudja, van még hova fejlődniük.

 44-19

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában