Izomsorvadás

2022.02.03. 10:20

Nagy küzdelem a gyógyulásért - A mosonszentmiklósi Balázs Bence a tv előtt drukkol - videó

Volt futballista édesanyja és édesapja nagy harcot vív kisfiuk gyógyulásáért

Szeitz Tibor

Sokat javult az izomsorvadásos mosonszentmiklósi kisfiú állapota, Bence kis segítséggel rövid ideig már meg is tud állni. Fotó: B. Á.

Tavaly augusztusban írtunk Balázs Bencéről, arról az ötéves mosonszentmiklósi kisfiúról, akinél hároméves korában diagnosztizáltak gerincvelői izomsorvadást. Volt futballista édesanyja és édesapja nagy harcot vív kisfiuk gyógyulásáért, s a család mellé állt több sportegyesület is. Korábban az ETO FC, a várbalogi és a mosonszentmiklósi labdarúgócsapat, legutóbb pedig a lipóti futballisták is hozzájárultak a mindig mosolygós kisfiú gyógy- kezeléséhez.Mindennek és a rendszeres orvosi beavatkozásoknak, rehabilitációnak hála, Bence az elmúlt évben látványosan sokat erősödött. 

 

„Szerencsére javult kisfiunk állapota, mindig látni egy icipici előrelépést – mondja örömmel Bence édesanyja, Ágnes. – A háromlábú botjaival képes már egy ideig megállni, ezek nélkül úgynevezett maciállásba, négykézláb tudja feltornázni magát, onnan pedig le tud guggolni, és a térden járás is megy már. Számunkra ezek is rengeteget jelentenek, hitet adnak, hogy egyszer majd a lábán is elindul, pedig régebben az egyik doktornő azt mondta: amit elveszített, már nem fog visszajönni. Nos, Bence erre rácáfolt, mert azért csak felállt.” 

 

A kis beteg négyhavonta kap a gerincébe injekciót. 

 

 

„Azt hiszem, elsősorban ezeknek köszönhető a fejlődés, de sokat számít a többi segédeszköz használata és a rengeteg torna is. Előbbieket kezdi most már kinőni, s kezdhetünk majd az újakért »harcolni«, amit persze mindenképp megteszünk.” 

Sokat javult az izomsorvadásos mosonszentmiklósi kisfiú állapota, Bence kis segítséggel rövid ideig már meg is tud állni. Fotó: B. Á.

 

 

Szó volt korábban egy olaszországi utazásról, ahol egy speciális SMA-központban felmérnék az állapotát, s kaphatna segédeszköz-ajánlást a kisfiú. 

 

„Ez egyelőre álom marad, mert az alapítványunk még annyira friss, hogy nem fogadhatjuk az adózók egyszázalékos felajánlásait.” 

 

A koronavírus miatt pedig egyelőre a meccsnézés is csupán a szobában lehetséges. 

 

„Bence szereti nézni a sportokat, főleg a futballt. Amíg lehetett, ki is jártunk meccsekre, de a vírus miatt a tavaszi rajt számunkra csúszik kicsit. Marad a tévé, ami előtt azért továbbra is együtt szurkolunk majd.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában