Sport

2022.02.22. 21:16

Közel négyszáz asztaliteniszező versenyzett hétvégén a Diákolimpián

Kiskunfélegyházán három napon keresztül pattogott a pingponglabda az asztalokon a városi sportcsarnokban, ahol az összes korcsoport versenyzői megmérkőztek.

kisalfold.hu

Az országos döntőt a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezte. Az eseményt Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, parlamenti alelnök és Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere Balogh Gáborral, az MDSZ elnökével nyitotta meg pénteken.

 

Az országos döntőre 206 egyéni versenyző és 54 csapat, összesen 391 fő jutott el a közel 3600 nevezőből. Közel 1000 néző követte a versenyt a helyszínen, emellett pedig a szervezők online közvetítést is biztosítottak, amely az alábbi linken utólag is visszanézhető.

 

Az éremeloszlás a megyék között egyenletes volt: 15 megye tanulói szereztek érmet. Kiemelkedtek közülük a házigazda, Bács-Kiskun megye diákjai, akik 9 érmet, ebből 6 aranyat szereztek. Az éremátadók között számos, a sportágban kiemelkedő sikereket elért asztaliteniszezőt köszönthettük: Jónyer István (a Nemzet Sportolója, négyszeres világbajnok), Karsai Ferenc (egy világbajnoki és nyolc Európa-bajnoki sikert elérő mesteredző), Szabó Gabriella (kétszeres Európa-bajnok) és Harczi Zsolt (kétszeres BEK-győztes) akasztotta a győztesek nyakába az érmet. Felkészítőként, edzőként jelen volt az országos döntőn többek közt Fazekas Györgyi Európa-bajnok és Kriston Zsolt Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes asztaliteniszező.

 

Győr-Moson-Sopron megyéből Máté Levente, a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskola tanulója ért el 2. helyezést - I-II. korcsoport „B” egyéniben.

 

A Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulnak meg. A hétvégi Asztalitenisz Diákolimpia® Országos Döntők legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában