zöld-fehér szív

2021.11.17. 14:56

Győri ETO FC – előzetesek a hétvégi forduló előtt

Hétvégén mindhárom felnőttcsapatunk érdekes mérkőzésen lép pályára, ugyanis az NB II-es gárda válogatott szünet után játszik újra, a Békéscsaba ellen, akadémistáink a megyei rivális Sopronnal csapnak össze, míg női NB I-es együttesünk utolsó bajnokiját játssza a 2021-es naptári évben a Soroksár ellen.

kisalfold.hu

Névtelen (1100 x 600 px)

A Merkantil Bank Ligában válogatott szünet után rendeznek ismét fordulót, ahol a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a Békéscsabát fogadja vasárnap 13 órától. Hétvégi riválisunk a tabella utolsó előtti helyén tanyázik jelenleg, amin minden bizonnyal javítani szeretne. Ehhez azonban Klausz László együttesének is lesz néhány szava, jó formában mentek szünetre, és ott szeretnék folytatni, ahol abbahagyták a pihenő előtt. Bagi István jól ismeri a békéscsabai gárdát, ugyanis korábban szerepelt a lila-fehéreknél.

- Szerencsére jó formába kerültünk az elmúlt mérkőzésekre – kezdte Bagi István. – Ugyanúgy álltunk fel már a Nyíregyháza ellen is, mint az azt megelőző meccseken, ahol én ismét a belső védő posztján kaptam szerepet. Stabil volt az egész csapat, és szerencsére sikerült értékesíteni egy helyzetet, amivel begyűjtöttük a három pontot. A válogatott szünet is munkával telt, dolgoztunk tovább, hogy ismét sikeresek tudjunk lenni. Már régen eljöttem Békéscsabáról, hiszen négy és fél éve itt vagyok Győrben, de vannak még ott barátaim, ezért ez is jelent némi plusz motivációt. Jó mérkőzésre számítok, ami nem lesz könnyű, ugyanis a tabella végén állnak, és minden bizonnyal el akarnak mozdulni a kieső pozícióból, és biztos mindent meg fognak tenni a győzelemért, de nekünk hazai pályán stabilnak kell lennünk, és ezúttal is meg akarjuk szerezni a három pontot.

Akadémistáink megyei rangadón lépnek pályára Sopronban vasárnap 16 órától, az NB III Nyugati csoportjának 18. fordulójában. A két együttes, osztálytól függetlenül, mindig parázs mérkőzést szokott játszani, ami ezúttal is várható. Fiataljaink is jó formának örvendenek, legutóbb Komáromban nyertek 4-1-re. A csapat jó teljesítményében nagy szerepe van Múcska Viktornak, aki amellett, hogy jól mozgatja a csapatot, már hat találatot jegyez az idei szezonban.

- Nagyon jól szerepel a csapat eddig a bajnokságban – mondta Múcska Viktor. – Élvezetes mérkőzéseket játszunk, ami jó hatással van ránk, mindenki nagyon motivált. Mindenki hozzá tud tenni a játékhoz, ha az első csapatból játszik vissza valaki, akkor ugyanazzal a lendülettel teszi, mint a többiek, és a padról is olyan játékos tud beszállni, aki segíti az együttest. Úgy gondolom, az a csapat erőssége, hogy nagyon együtt vagyunk. A Sopron ellen is ugyanúgy készülünk, mint eddig: minden meccsen győzni szeretnénk, jó játékkal, szép gólokat szerezve.

A Simple Női Ligában szereplő NB I-es gárdánk szombaton 13 órától játssza idei utolsó mérkőzését, ahol az újonc Soroksárt fogadja hazai környezetben. Hölgyeink az előző fordulóban, a Ferencváros ellen elszenvedett vereséget akarják kijavítani, és szépen búcsúzni a 2021-es esztendőtől. Az elmúlt fordulóban eredményes, és ismét válogatott meghívót kapó Németh Loretta pozitívan tekint vissza a mögöttünk hagyott esztendőre, és bízik benne, hogy szép játékkal, és jó eredménnyel tudnak elbúcsúzni idénre a szurkolóktól.

- Azt gondolom, hogy az eddigi teljesítményünkre mondhatjuk, hogy rendben van, hiszen a tabella második helyén állunk – kezdte Németh Loretta. – Igyekszünk hétről-hétre a legjobbat kihozni magunkból, ettől függetlenül sajnos becsúsztak nem várt döntetlenek, és az elmúlt héten egy nagyobb vereségbe is belefutottunk, viszont ebből felálltunk, kielemeztük, megnéztük a hibáinkat, és ezeket megpróbáljuk kijavítani a most hétvégi mérkőzésen, ahol már sokkal nagyobb koncentrációra lesz szükségünk, hiszen ebben az évben már nincs az NB I-ben könnyű meccs. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk a helyzetek kialakítására, és ezek kihasználására. Egyértelmű, hogy célunk a győzelem, szépen szeretnénk zárni az évet, és a második helyen akarunk „telelni”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában