Női kézilabda Eb

2020.12.12. 10:23

Csere a magyar válogatottban, mosonmagyaróvári játékost vet be a Danyi-Elek páros a németek ellen

A magyar válogatott a németek elleni középdöntős mérkőzése előtt kihasználta első cserelehetőségét a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon: a szombati találkozóra Lakatos Rita helyett a mosonmagyaróvári csapat játékosa, Tóth Eszter került be a 16 fős keretbe – a hazai szövetség közlése szerint.

kisalfold.hu

Azt már korábban lehetett tudni, hogy cserélni fogunk, de csak szombat reggel vált hivatalossá, hogy irányítóban lesz a változtatás: a hollandok ellen kisebb sérülést szenvedő Lakatos Rita helyét a Mosonmagyaróvár játékosa, Tóth Eszter vette át. A 28 éves irányító a torna előtti, svédek elleni felkészülési meccseken mutatkozott be a felnőttválogatottban – írja a Nemzeti Sport.

A második szakaszt pont nélkül kezdő magyar csapat 16 órától játszik a németekkel Koldingban, majd hétfőn a románokkal, kedden pedig a norvégokkal csap össze ugyanott. A II. csoport állása: 1. Norvégia 6 pont/3 mérkőzés (102-68), 2. Horvátország 6/3 (76-67), 3. Hollandia 2/3 (78-83), 4. Németország 2/2 (45-61), 5. Magyarország 0/2 (46-52), 6. Románia 0/3 (59-75) A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában