Strandröplabda

2020.10.01. 07:53

Strandröplabda-komplexumot adtak át Győrben – videó, fotók

Átadták a győri Széchenyi István Egyetem szomszédságában található területen az új, minden igényt kielégítő strandröplabda-komplexumot.

Németh Richárd

Fotó: Cseh Róbert

A győri sportolóknak régóta dédelgetett álma vált valóra a beruházással, amelyet a SZESE röplabda-szakosztálya társaságiadó-felajánlásokból, valamint a város biztosította önrészből finanszírozott.

A pályaátadón Szamosi Balázs, a SZESE röplabdaszakosztályának vezetője beszélt a projekt részleteiről.

„A strandröplabdapályák felújításának az ötlete bő öt évvel ezelőtt indult – kezdte. – Elkezdtük »rágni a városvezetés fülét«, hogy az ártérben található pályákat újítsuk fel. Innen indult az egész, de azóta elbontották a töltést, árvízvédelmi szempontból is átalakult az Aranypart II, így azt gondolom, időszerű volt, hogy Győr és a strandröplabdasport ilyen pályákat kapjon. Örülök, hogy pont került az ügy végére. Hobbicélra négy pályát tudunk egyszerre kialakítani a területen, míg pontszerző, A kategóriás profiversenyeken két pályán tudunk egy időben mérkőzéseket rendezni. Hosszabb távon az a célunk, hogy utánpótlásbajnoki fordulókat és országos döntőket hozzunk Győrbe, és kicsit megpezsdítsük a strandröplabdaéletet a városban.”

Az építkezéssel kapcsolatban egy korábbi interjúban a szakosztályvezető elmondta: a tervezéskor figyelembe vettek más sportágakat is.

 

„A méretek miatt a négy pálya helyén szabványméretű strandkézilabda- és strandfocipálya is kialakítható lesz. Ezzel a komplexummal belépünk abba a körbe, ahol kulturált és modern körülmények közt lehet nemzetközi versenyeket rendezni – nyilatkozta még júliusban Szamosi Balázs.

– Aki ismeri Győrt, tudja, hogy strandröplabdát az utóbbi időben egyre avuló pályákon lehetett csak játszani. Az évente érkező árhullámok miatt az ártéri pályák víz alá kerülnek és emiatt a pályaszerkezet olyan mértékben roncsolódik, hogy a homok már nem képes elvezetni a vizet, így befüvesedik, agyagosodik és visszafordíthatatlan károkat szenved. Az új komplexum nagy előrelépési lehetőség, míg a régi pályáknak új funkciókat kell keresni” – fogalmazott.

A pályaavatón Farnady Ernő, a Győri Röplabda Szövetség elnöke egy oklevéllel fejezte ki a győri röplabdás-társadalom köszönetét Szamosi Balázs áldozatos munkájáért, emellett kiemelte, hogy épp harminc éve rendezték az első strandröplabdaversenyt a kisalföldi megyeszékhelyen, amit akkor a Schildkraut–Király páros nyert meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában