foci

2020.02.11. 10:40

Tavaszi kuparajt: Lipót a megyei résztvevő

Győr-Moson-Sopron megyéből idén egy csapat érte meg a tavaszt a kupában: az NB III-as Lipót.

kisalfold.hu

Az Újpest–MOL Fehérvár találkozóval veszi kedden kezdetét a Magyar Kupa nyolcaddöntője, ám a mérkőzést a Szusza Ferenc Stadion talajának sérülésveszélye miatt a szegedi Szent Gellért Fórumban rendezik.

A 2018-ban kupagyőztes újpestiek és az MK-címvédő fehérváriak összecsapása nemcsak a legrangosabb, hanem a legizgalmasabb párharcnak is ígérkezik a tizenhat között, tekintve, hogy a bajnokságban mindkét csapatnak kevesebb esélye maradt a kiugró eredményre. Előbbiek esetében ez egy dobogós helyezés, utóbbiaktól pedig az aranyérem megszerzése lenne.

A formát tekintve a MOL Fehérvár várhatja bizakodóbban a nyolcaddöntőt, a bajnokság tavaszi idényének négy fordulójában veretlen az együttes, két döntetlen mellett kétszer nyert, utóbbiak egyikén éppen az Újpestet győzte le 1–0-ra vendégként.

A lila-fehérek idén viszont nyeretlenek: a fehérváriaktól elszenvedett vereség előtt Debrecenben maradtak alul 4–0-ra, majd múlt kedden Mezőkövesden 2–2-t játszottak. Szombati, Ferencváros elleni rangadójukat a pályájuk használhatatlansága miatt elhalasztották.

Az MK tizenhatos mezőnyében a nyolc élvonalbeli csapat mellett – amelyek között ott van az OTP Bank Ligában egyformán kieső helyen álló ZTE és Kaposvár – nyolc alacsonyabb osztályú gárda szerepel: négyen a második, négyen a harmadik vonalat képviselik.

Mivel utóbbiak két párosításban is találkoznak, így a nyolc között biztosan állva marad két alacsonyabb osztályú együttes.

Győr-Moson-Sopron megyéből idén egy csapat érte meg a tavaszt a kupában: az NB III-as Lipót másodosztályú megyei riválisát, a Gyirmótot búcsúztatta a legutóbbi fordulóban. Ellenfele ezúttal az OTP Bank Ligában kieső helyen álló Zalaegerszeg lesz.

A nyolcaddöntőben már két mérkőzésen dől el a továbbjutás, a visszavágókat egy hét múlva szerdán rendezik.

A program

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

ma: Újpest FC–MOL Fehérvár FC, Szeged, 19.30 óra.

Szerda: Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC

Pécsi MFC (NB III)–Paksi FC, Dorogi FC (NB II)–III. ker. TVE (NB III), 14 óra.

Mezőkövesd Zsóry FC–Kaposvári Rákóczi FC, Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Puskás Akadémia FC, MTK Budapest (NB II)–Dunaújváros (NB III), 18 óra. Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II), Illovszky Rudolf Stadion, 19.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában