kézilabda

2020.01.08. 07:41

Női kézilabda NB I – Kikapott a Siófoktól az MKC

38-26-os eredménnyel zárult a találkozó.

kisalfold.hu

Fotó: GyoreBela(C)

SIÓFOK KTC KFT

38

MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR

26

(18–13)

Siófok: Solberg – Such 4, JANJUSEVIC 3, Pena 2 (1), JEZIC 8, TOMORI 5, Aoustin 3.

Csere: Mazák-Németh 1, DRABIK 4, Hársfalvi 3, Böhme 3, Lapos 1.

Edző: Tor Odvar Moen.

Mosonmagyaróvár: HERCZEG – Katona 4 (1), Lancz 3, Tilinger 1, Horváth B. 2, De Souza 3, Hajtai 3.

Csere: Ferenczi (kapus), Bardi 2, Gyimesi, HUDÁK 5, Szalai Zs. 1, Holesová 1, Szarková, Kellermann D. 1 (1) Domokos.

Edző: Bognár Róbert.

Siófok, 900 néző. V: Fekete T., Tóth D.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–1. 7. p.: 4–2. 12. p.: 8–6. 16. p.: 11–7. 20. p.: 12–9. 24. p.: 14–11. 35. p.: 23–15. 41. p.: 28–18. 45. p.: 30–19. 55. p.: 35–23.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2

Bátran kezdett az MKC az igazán impozáns, siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban, az erős csapattal kezdő hazai csapat ellen. A közönség is jól szórakozott, hiszen a támadójátékot favorizáló gárdák szórták a gólokat. A mosonmagyaróvári csapat tartotta is a lépést a gyors Balatonparti csapattal, amely az első negyedórát csere nélkül játszotta végig. A félidő második felében tudta növelni az előnyét a Siófok, amelyhez a mosonmagyaróváriak gyengébb periódusa is kellett. Harminc perc után, öt gól volt a különbség a két csapat között, amely szűkebb is lehetett volna, az MKC hetek óta visszatérő hullámvölgye nélkül.

A fordulás után pályára lépett Simona Szarková, akinek a hosszú sérülés után kimondottan bíztató volt a mozgása. Ennek örülhettek a mosonmagyaróvári szurkolók, annak viszont kevésbé, hogy a siófokiak „második sora” tízre növelte a hazai gárda előnyét. Drabik, Böhme és Hársfalvi is nagyon gólerősen szállt be a játékba és őket már nehezen tudták tartani a mosonmagyaróvári védők. Egy kicsit el is bizonytalanodott az MKC, amely viszont kevesebb sikerrel tudott frissíteni a cserékkel. Felszabadultan, nagy kedvvel játszott a Siófok, amely csapaton nyomát sem lehetett látni a sorozat terhelésnek. Így a tizenkét gólos győzelme, elsősorban a második félidőben látottak alapján, teljes egyértelmű volt.

Tor Odvar Moen: – Vegyes érzéseim vannak a mérkőzés után, mert a csapat teljesítményének örülök, de nagyon rossz érzés, hogy két játékosunk is sérülést szenvedett. A játékkal nem volt gond, mert kézben tartottuk a találkozót, egy olyan csapat ellen, amely veszélyes lehetett volna, ha hagyjuk játszani. Elégedett vagyok tehát, mert friss volt a csapat és magabiztosan kézilabdával nyerte meg ezt a bajnoki találkozót.

Bognár Róbert: – Gratulálok a Siófoknak és sok sikert kívánok a csapatuknak a folytatásban a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Örültem volna, ha egy kicsit közelebb maradunk hozzájuk, de a második félidőben sok könnyű gólt kaptunk és a két beállós játék ellen sem volt igaz ellenszerünk. Annak örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, ami fontos a közelgő, a számunkra kiemelten fontos hazai bajnoki találkozók előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában