Helyi sport

2019.06.27. 13:48

Elhunyt a legidősebb ETO-s

Életének 94. évében csendesen elhunyt az ETO legidősebb élő labdarúgója, Cseh Imre, aki a negyvenes-ötvenes években védte az NB I-es csapat kapuját.

Papp Győző

– Annak idején a tanítóképzőbe jártam és rendszeresen játszottunk a KISOK-bajnokságban. Itt figyeltek fel rám és onnan szerződtetett le az ETO – mesélte annak idején Cseh Imre, aki az elmúlt napokig a legidősebb élő ETO-futballista volt.


Cseh Imre fiatalon is többfajta sportot űzött, például elsőrangú magasugrónak számított, ennek is köszönhette kiváló képességeit.

Cseh Imre

– A lábfejemmel simán elértem a labdarúgókapu felső lécét és a felső sarokból is ki tudtam rúgni a labdát – emlékezett, majd így folytatta: – Az NB I-ben a Fradi ellen mutatkoztam be. A zöld-fehérek akkortájt tértek haza egy sikeres dél-amerikai túráról, így elég nagy mellénnyel léptek pályára ellenünk. Nekem jól ment a védés, elöl pedig Kovács Lutyi vitte a prímet, aki három gólt szerzett és ezzel legyőztük nagy hírű ellenfelünket.


– Szép emlékként őrzöm az ETO-s éveket, ám gyorsan véget értek, mert a korábbi kapus, későbbi vezető Pécsi Béla állandóan áskálódott ellenem. Átigazoltam a DAC-ba, majd visszatértem egy rövid időre, de fiatalon befejeztem a focit. A vagongyárban fejlesztőtechnikusként dolgoztam, onnan is mentem nyugdíjba. A teniszezést és a síelést viszont a mai napig nem hagytam abba – vallotta magáról nyolcvanon túl is.


Az NB I-ben 34 mérkőzésen védte az ETO kapuját.


Cseh Imre hamvasztás utáni búcsúztatását június 27-én, csütörtökön 10 órakor a győr-nádorvárosi temető új ravatalozójában tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában