Helyi sport

2019.04.03. 11:45

Megyei foci - Büntethetik a pannonhalmi pluszcserét

A rafinált húzás azonban következményekkel járhat.

Szeitz Tibor

Hétvégén írtunk arról, hogy a megengedett három helyett négy játékost cserélt a megyei első osztályban szereplő Pannonhalma edzője a hétvégi, Bácsa elleni bajnokin. Bár vannak megyék – ilyen például Komárom-Esztergom –, ahol négy alkalommal változtathat az edző, ám Győr-Moson-Sopronra ez nem vonatkozik.

Érdekesség, hogy a négy csere a hivatalos, nyilvános adatbankban elérhető jegyzőkönyvbe is bekerült.

Gratulálok a vendégeknek, hogy maximálisan kihasználták az indiszponáltan közreműködő »mesterhármast«, akik még azt is benézték, hogy negyedik csereként sikerült pályára küldenem a tizenöt évesen megyei első osztályban ma debütáló Csollány Milánt"

– ismerte el a tudatos cserét Pék László, a pannonhalmiak minden hájjal megkent, rutinos edzője a mérkőzés után.


A rafinált húzás azonban következményekkel járhat. Úgy tudjuk, ha a vendégcsapat nem óvja meg a 2–0-ás bácsai győzelemmel végződött találkozót, a versenybizottság kezdeményez hivatalos eljárást.

Mindenki hibázhat, a mérkőzés játékvezetője nem figyelt oda eléggé, s az asszisztense sem segített neki, hiszen neki is észre kellett volna vennie a negyedik cserét"

– fogalmazott az esettel kapcsolatban Horváth László megyei igazgató, aki hozzátette: mindenképp lesz következménye a rossz döntésnek, s valóban a versenybizottság akkor is eljárást indít, ha nem óv a Bácsa. Előfordulhat, hogy 0–3-ra módosul a végeredmény, de az is, hogy a pályán elért 0–2-es eredményt hagyják jóvá. A bírókat pedig a játékvezetői bizottság marasztalhatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában