Helyi sport

2018.12.04. 11:18

Ökölvívás - Visszavonult Pete László soproni bíró

Elbúcsúzott a ringtől és visszavonult Sopron nemzetközi ökölvívóbírója, Pete László.

kisalfold.hu

Az egykori kiváló ökölvívóból lett bokszbíró egykori mestere, Gyevát Gyula invitálására 1987-ben kezdte pályafutását. Mint minden sportágban, az ökölvívásban is végig kellett járni a szamárlétrát, öt év után 1992-ben másodosztályú minősítést szerzett.


Pályafutásában a nagy előrelépést a hazai rendezésű világbajnokság hozta meg 1997-ben. A vb-n a szervezőbizottság számítógépes csapatában végzett kiváló munkájáért elismerésként első

osztályú bíróvá minősítették.

Pete László rengeteg mérkőzésen működött közre vezetőbíróként.

Sok hazai és nemzetközi mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott és ennek köszönhetően 1998-ban EABA, majd 2000-ben AIBA minősítést szerzett. Előrelépéseinek köszönhetően több nagy nemzetközi tornán működött (női és kadett EB, junior-vb).


A profik táborába a két kiváló nemzetközi bíró, Nagy Imre és Dőry Miklós támogatásával került. A nemzetközi licenc birtokában több Félix Promotion-gálán bíráskodott, míg 2012-ben címmérkőzéseken működött közre vezető- és pontozóbíróként.


Bíráskodott többek között Miló Viktória, Nagy „Csonttörő" János, Kovács „Vipera" Attila, Popovics Tamás, Szellő Imre és két soproni kiválóság, Faragó Beatrix és Némedi Csilla címmérkőzésein. Bírói pályafutása befejezése után a Gyevát Ökölvívó SE szakosztályvezetőjeként végzi tovább munkáját és segíti a tehetségek felkutatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában