Helyi sport

2016.07.14. 20:32

Ilyet még nem láttunk, az egyik versenyző futva teljesített egy távot a Tour de France-on

Olyan történt a 2016-os Tour de France-on, amilyen még nem nagyon a profi kerékpársport történetében. Július 14-én, a francia nemzeti ünnepen általában látványos szakaszt rendeznek a szervezők, és ezt lehetett várni a csütörtöki menettől is, amelynek a legendás hegyen, a Mont Ventoux-n volt a befutója.

A legjobbak alig egy kilométerre voltak már csak a meredek emelkedőn a céltól, amikor egy motor hirtelen fékezni kényszerült. Valószínűleg azért, mert előtte összezártak a hegyről fürtökben lógó nézők, de ezt még nem tudni biztosan. Mindenesetre a közvetlenül a motor mögött haladó trió belerohant az egyik operatőrt is szállító járműbe - írja a 444.hu.


A három bringásból éppen az összetettben vezető, így a sárga trikót is viselő angol Chris Froome járt a legrosszabbul. Bringája teljesen működésképtelenné vált, így meg kellett várnia csapatának kocsiját, és az azzal érkező cserebiciklit.


A Sky csapat járműve azonban messze volt, ezért Froome - egyébként hihetetlen lélekjelenlétről téve tanúbizonyságot - egyszerűen elkezdett felfelé szaladni, hogy annyival is előrébb legyen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában