Helyi sport

2015.09.12. 22:06

NB III - Döntetlent játszott a Mosonmagyaróvár és az ETO is

A Csorna ismét kikapott, hetedszer zsinórban.

kisalfold.hu

NB III Nyugati csoport, 7. forduló

Futura Mosonmagyaróvár–Dorogi FC 1–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. V.: Kiss N.

Mosonmagyaróvár:  Boros – Nagy Á., Baranyai, Radványi, Galambos, Régely, Domanyik (Szénási, 67.), Bezdi, Jasarevic (Mundi 32., Darázs, 46.), Gajdos, Laki. Megbízott edző: Király József.

Dorog: Grósz – Füredi, Hauser (Perovic, 60.), Berkó, Földes, Mészáros Á., Erős, Balogh B. (Szedlár, 69.), Bojtor, Vígh Á. (Sitku, 82.), Nagyházi. Edző: Németh Szabolcs.

Gsz.: Bezdi (89.), ill. Vígh Á. (57.).

Kiállítva: Földes (88.).

55. p:  Laki játszott Gajdos elé, aki már csak a kapussal állt szemben, de lövését nagy bravúrral védte Grósz.
57. p:  Bojtor húzott el a bal oldalon, beadását Vígh Á. fejelte a hálóba. 0–1.
63. p:  Bezdi 25 m-es lövését Grósz a kapufa segítségével hatalmas bravúrral hárította.
88. p: A felívelt labdával Laki lépett ki a védők közül nagy gólhelyzetben, ám Földes buktatta. Büntető a hazaiak javára, Földes pedig piros lapot kapott. A tizenegyest Bezdi értékesítette. 1–1.
93. p: Darázs keverte meg a vendégvédelmet a bal oldalon, középre adott, ahol Baranyai érkezett, ám ő nagy helyzetben a felső lécre fejelte a labdát.

A hazai csapat több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, de ezek egy ideig rendre ki is maradtak. Sérülés miatt az óváriaknak kétszer is kényszerű cserét kellett  végrehajtaniuk. A Dorog aztán váratlanul vezetést szerzett, így a hazaiak futhattak az eredmény után. A hajrában sikerült egyenlíteni, sőt, a hosszabbításban meccslabdát hibázott a Mosonmagyaróvár, amely hét nagy helyzetből csak egyet értékesített, így a Dorog megszerezte az egyik pontot.

Király József: – Értékes pontot mentettünk az utolsó percekben. A döntetlennek persze akkor van értéke, ha jövő héten idegenben nyerünk. Sajnos nehezen tudjuk pótolni a meghatározó sérült és beteg játékosainkat.

Németh Szabolcs: – Nagyon jó mérkőzésen, nagyon jó csapat ellen értékes egy pontot szereztünk. Reális,  igazságos a döntetlen.
Zalka Péter


Győri ETO–Érdi VSE 2–2 (0–1)
Győr, ETO Park, 1500 néző. V.: Farkas M.

ETO:  Horváth D. – Köles, Nagy Á., Kozma, Németh M., Pongrácz, Kerékgyártó (Németh L., 46.), Weitner  (Demjén, 59.),  Szabó B. (Vankó, 65.), Mayer, Illés. Vezetőedző: Németh Zoltán.

Érd:  Kertész – Honti, Csizmadia, Kónya (Csiszár, 88.), Ország, Kovács B., Skita (Palásthy, 59.), Kelemen, Gyurácz (Balázsovics, 76.), Cservenka, Hegedűs. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gsz.: Vankó (68.), Illés (85.), illetve Honti (20.), Csizmadia (88.).Az Érd a
A mérkőzés előtt Palotai Károlyt köszöntötték 80. születésnapja alkalmából, majd az ünnepelt a szurkolók tapsa közepette végezte el a kezdőrúgást.

9. p:  Szabó B. 11 méterről  a jobb kapufára lőtte a labdát.
20. p: Gyurácz jobbról adott középre, Horti pedig 3 méterről lőtt a hálóba. 0–1.
68. p: Vankó jobbról,  bal lábbal ívelte kapu elé a labdát, amibe senki nem ért bele, így az akadálytalanul jutott a kapu jobb oldalába. 1–1.
85. p: Szép győri támadás végén Németh L. középről, 10 méterről laposan lőtte a labdát a kapu jobb sarkába. 2–1.
88. p:  Érdi beívelésnél a győri kapu előtt Horváth D. a tumultusban kiejtette a labdát, amit Csizmadia közelről a hálóba pofozott. 2–2.

A mérkőzés első részében az Érd már a saját térfelén letámadta az ETO-t és ez nem ízlett a fiatal győri csapatnak. A  zöld-feketében játszó hazaiaknak gyakran meggyűlt a bajuk a labdakihozatallal is.
Szünet után az átszervezésekkel feljavult az ETO játéka. Ebben az időszakban élvezetes találkozót láthatott a közönség, amely egyre inkább tűzbe jött. Már-már a győzelmet ünnepelték, amikor egy győri védelmi hiba miatt az Érd pontot mentett.

Németh Zoltán: – Fordulatokban gazdag meccset játszottunk. Meglepett minket az Érd játéka az első félidőben. Ennek ellenére vezethettünk volna, de a kapufa hárított. A közönségszórakoztató második félidőben mindent egy lapra feltéve támadtunk, sikerült is fordítani, de sajnos mégsem nyertünk. Meg kellett volna oldani az Érd második gólja előtti helyzetet, a kapusunknak talán öklözni kellett volna a beívelt labdát. Nagyon fájó pontokat veszítettünk.

Limperger Zsolt: – Vegyes érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban.  Úgy kezdtünk, hogy letámadtuk az ETO-t, már a huszadik másodpercben megszerezhettük volna a vezetést. Később ez sikerült is, vezettünk az első félidő után. A szünetet követően a Győrnek sikerült fordítania, de volt erőnk a végjátékban kiegyenlíteni. A döntetlen igazságos eredmény.
Papp Győző

ETO FC - Érd. Fotók: H. Baranyai Edina



Andráshida–Csornai SE 2–0





















Kiszner Odett

További mérkőzések:




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában