Helyi sport

2014.12.16. 11:19

Elsorvadt a nyúli sípálya

Nyúlon az épület ablakait bedobálták, eltűnt a motor, a mentőszánkó, tönkrement a világítás is.

kisalfold.hu

Negyvenöt éve társadalmi munkában, szovjet katonák segítségével épült Nyúlon, a Pintér-dombon a sípálya.

A létesítmény megvalósításának kiötlője, a munkálatok megszervezője, a győri Domonkos László a minap arra járt, s megdöbbenve látta, hogy szinte semmi nem maradt a pályából.

„A megyei síszövetségben én vetettem fel annak idején ezt a lehetőséget, s ha kellett, éjjel, ha kellett, nappal dolgoztunk azon, hogy ez a pálya megvalósuljon – mondta Domonkos László. – Kis híján még a házasságom is ráment, de megcsináltuk, s a környékbeliek nagy örömmel használták. Folyamatosan bővült a pálya, lett motor, mentőszánkó, világítás. Még parkolót is létesítettünk. Nem volt ritka, hogy késő este is élet volt a pályán. Még a területért is komoly pereskedés ment, de a pálya működött, üzemelt. Tizenöt éve adtam át az egészet, s az tény, nem kedvezett az időjárás a síelésnek, egyre kevesebb a hó, de ez aligha ok arra, hogy egyesek tönkretegyék mások munkáit. Elhűlve láttam, hogy az épület ablakait bedobálták, eltűnt a motor, a mentőszánkó, tönkrement a világítás is. Tavaly még jó állapotú volt ehhez képest, ezért sem értem, mi történt itt, de rossz volt látni. Én azért bízom benne, hogy egyszer az a terület újra a sportolóké, s nem az enyészeté lesz, hiszen annak idején még arra is lett volna igény, hogy Tényő felé meghosszabbítsuk a pályát..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában