Helyi sport

2014.05.21. 12:58

Sportpályát újítottak fel a labdarúgók Győrben

A Győri ETO FC labdarúgói és a klub dolgozói társadalmi munkában felújították a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény sportpályáját.

kisalfold.hu

A Quaestor Csoport 2014-ben hozta létre társadalmi felelősségvállalása részeként a „Segít-kezek" kezdeményezést. Ehhez csatlakozott a klub is.
A bajnoki címvédő játékosai kedden délután maguk húzták meg a vonalakat, illetve betonozták be, majd festették le azt a kispadot, ami a pálya mellett lesz majd. Az intézmény kézilabdapálya méretű füves területe egykor szép volt, az anyagi lehetőségek hiánya azonban nem tette lehetővé, hogy évről évre elvégezzék az állagmegóvási munkákat.

Idén az ETO jóvoltából márciusban megtörtént a meglévő gyep lazítása és gyommentesítése, majd megkezdődött a füves terület kialakítása, amely mára sportolásra újra alkalmassá vált.

A győri iskolában, ahol több mint harmincöt éve foglalkoznak készségfejlesztésre szoruló gyerekekkel, jelenleg 179 fiatalt nevelnek, oktatnak – többek között speciális, általuk elvégezhető kismesterségekre.
Az ETO-sok az iskola mindennapjaiba is betekinthettek és a nap végén egy labdarúgó-mérkőzéssel közösen avatták fel az új pályát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában