Mese

2024.06.13. 20:42

Pán Péter csodálatos világát vitte színpadra az Attitude Balett Stúdió Mosonmagyaróváron - Fotók

Attitude Balett Stúdió csodálatos előadással zárta az évet: csaknem száz gyermekkel vitték színpadra a Pán Péter meseballettet.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Harmadszor zárta le a tanévet csodálatos előadással az Attitude Balett Stúdió, bemutatva, hogy az egész éven át tartó szorgalom, gyakorlás és tehetség milyen fantasztikus eredményre képes. Bizonyosságot kaphattak a szülők, nagyszülők, hogy nem hiába való a sok áldozat, amit azért hoznak, hogy a kicsik minden héten eljussanak az órákra.

A balett világa által megérintett gyerekek 2020 szeptembere óta járhatnak az Attitude Balett Stúdióba, ahol Horváthné Németh Bianka és Soós Németh Valentina balettmesterek értő keze alatt sajátíthatják el a tánc alapjait. Az idei tanévben közel 150 növendék útját egyengették. 

A szokásos órák mellett, a mesternők versenycsoportokkal is foglalkoznak. E tanévben már négy megmérettetésen vettek részt. A (UPDF) Uniti for passion dance festen, a Magyar LátványTánc SZövetség kvalifikációs versenyén, a Fusion Dance Contest versenyén és az MLTSZ országos bajnokságán is csodálatos sikereket értek el.

Horváth Léna Myfair Ladyként 2 arany, 1 ezüst és 2 különdíjat szerzett és részt vehet az Európa Bajnokságon. Wlasitsch Lora Mit kívánsz című produkciója 3 arany, 1 ezüst és 1 különdíjjal kijutott az Európa Bajnokságra, míg Rammacher Emma Survivor produkciója 3 aranyérmet és különdíjat kapott és szintén megméretteti magát az Európa Bajnokságon. Barbie és Ken, azaz a Mikola Flóra Napsugár és Kudoba Mia alkotta duó szintén 4 aranyérmet hozott. A gyerek csoport, a Popcornok és a Rió madarak, valamint junior csapat is mind 4-4-4 aranyéremmel gazdagították idei eredménytáblánkat.

A gyerekek március óta készültek a varázslatra, hogy 98 táncossal bemutassák a Pán Péter mesebalettet. Két teltházas előadás keretében hozták el a mese csodáját a Flesch Központ színpadára. A koreográfiát Horváthné Németh Bianka és Soós-Németh Valentina álmodta meg, míg a jelmezek Cseh Dalma munkáját dicsérik.

– Tavaly és tavaly előtt az Óz a csodák csodáját varázsoltuk a színpadra, idén viszont egy új darabot, egy új kihívást kerestünk, így esett a választásunk a Pán Péterre. Mindig figyelembe vesszük, hogy melyik mese az, ami lehetővé teszi, hogy sok főszerepet és csoportos szerepeket is kioszthassunk a gyerekek között, hiszen idén már 98 kis tanítványunk elevenítette meg a darabot – emelte ki Horváthné Németh Bianka, aki szerint nagyon izgalmas munkafolyamat belevágni egy új darabba, hiszen itt nemcsak arról van szó, hogy kitalálják a koreográfiát, hanem legelső sorban a darab dramaturgiáját kell megálmodniuk, majd zenéket válogatni, ezután pedig kiosztani a szerepeket. 

– Egyre nehezebb dolgunk van ilyen téren, hiszen bátran mondhatjuk, hogy tehetségesebbnél tehetségesebb gyerekek táncolnak nálunk, viszont igyekszünk mindig igazságosan dönteni a szerepeket illetően és testhez állóan kiosztani azokat. Márciusban álltunk neki a munkafolyamatnak, és kezdtük el a koreográfiákat és betanításukat. Szerencsénk van, hiszen sok szülői segítséget is kapunk, mivel természetesen van, hogy heti több órára is be kell hozniuk a gyerekeket amíg tart a betanítási időszak, illetve a díszletekben és a háttér munkálatokban is készségesen segítenek nekünk. Nem csak mi, mint mesternők élveztük az új darab összeállítását, de a gyerekek is hihetetlenül várták már a végkifejletet, a látványt és a jelmezeket – tette hozzá Soós-Németh Valentina. 

A testvérpár nap mint nap azért dolgozik, hogy akiket tanítanak, szerepelhessenek nagy közönség előtt, megmutathassák magukat és hogy megismerjék ezt a nagyon nehéz, de csodaszép szakmát. Rengeteg munkával érik el ezt a szintet, ami majd tovább viszi őket az útjukon. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában