Érdekességek

2024.06.23. 09:02

Múzeumok éjszakája Mosonmagyaróváron több helyszínen - Fotók

A Múzeumok éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan Mosonmagyaróváron is több helyszínen várta az érdekődőket a Hansági Múzeum.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Színes programkínálattal készült a Hansági Múzeum a Múzeumok éjszakája kapcsán. A Cselley-házban „Partvonal” címmel Szilágyi Jéger Teréz képzőművész mutatkozott be kiállítással, az alkotások között Juhász Bálint kurátor-gyűjteménykezelő kalauzolta az érdeklődőket. 

A Habsburg-kripta titkai a Szent Gotthárd plébániatemplomban Géczi Tamás, közönségkapcsolati munkatárs által tárultak fel. 

A Mosonvármegyei Múzeum közben családi nap helyszínéül szolgált: „A hónap hőse – Vencel Wagner” című kamarakiállítást az érdeklődőknek Martinschich Balázs történész muzeológus mutatta be.  A Magyaróvári Szablyavívó Iskola és Sára Zumba interaktív előadáson nyújtott ízelítőt tevékenységéből, a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület kerítéstárattal kapcsolódott. Archaeozoológiai bemutató és állatcsont-simogató mellett a Skopáll 210 kiállítást is ismertették. „Hallgass a sorok közt” különkiadással jelentkezett az alkalomból.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában