Vásár és dedikálás

2024.06.13. 19:47

Könyvünnep az irodalom szerelmeseinek Győrben és Sopronban - Fotók, videó

Elkezdődött csütörtökön országszerte az Ünnepi Könyvhét, melyet már 95. alkalommal szerveznek meg az irodalom és a költészet kedvelőinek. Nemcsak a fővárosban, de vidéken is számos könyvbemutatót és zenés programot szerveznek, mely remek lehetőséget ad a találkozásra a szerzőknek és olvasóknak.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Győrben június 13-15. között három napon át zajlanak a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok rendezvényei, melynek központi helyszíne a Kisfaludy Károly Könyvtár és a Baross út. A kötetek és kiadványok bemutatója mellett kézműves gyerekfoglalkozások, utcai hangulatzene és dedikálással egybekötött elmaradhatatlan könyvvásár várja az érdeklődőket a barokk belvárosban.

A teljes programfüzetet ITT>> lehet letölteni

 A vármegyeszékhelyen a könyvtár igazgatója, Horváth Sándor Domonkos és Király Farkas, József Attila-díjas író, költő, szerkesztő nyitotta meg az ünnepi könyvhetet, majd Mesics György és a Somló Banda kalotaszegi dallamaival indították el a programsorozatot.

Az irodalom és a könyv legyen veletek! - fogalmazott dr. Horváth Sándor Domonkos, a győri könyvtár igazgatója. Fotó: Nagy Gábor

Isten éltesse a könyvet és a könyvbarátokat, az írókat, olvasókat 

- kezdte köszöntőjét dr. Horváth Sándor Domonkos, könyvtárigazgató. - Turczi István kiváló költő szokta mondani, a vers legyen veletek! Az irodalom és a könyv legyen veletek! - zárta beszédét.

Király Farkas a Tóth Samu: A nyomtatott betű című kötet élményét tárta a hallgatóság elé a győri megnyitón. Majd a könyvek fontosságáról és tanításairól is megemlékezett. 

A könyvnél nagyobb varázslat nincs. Nem elavult műfaj, a digitális világban sem szorul ki az életünkből 

- fogalmazott a József Attila-díjas író, költő, szerkesztő.

Király Farkas, József Attila-díjas író, költő saját könyvélményeit osztotta meg a vendégekkel a győri megnyitón. Fotó: Nagy Gábor

Az Ünnepi Könyvhét elsősorban az újdonságokról, az egy év alatt íródott szerzeményekről, kötetekről szól.

 A szombatig tartó könyvvásáron megtalálhatók lesznek a győri szerzők és az országosan is ismert írók, költők művei. 

  • Bemutatják többek között kollégánk, Keszei L. András Lehunyt szemű angyal című kisregényét, mely Kurcsis László győri grafikusművész megrendítő erejű alkotásaival tárja az olvasók elé a harmincöt, személyes hangú lírai történetet apa és fia kapcsolatáról. A kötetbemutatón a szerző beszélgetőtársa: Hancz Gábor kommunikációs igazgató lesz, közreműködik Jáger András színművész és Kurcsis László is a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében.
 Keszei L. András, lapunk munkatársa a Baross úton az ünnepi Könyvhét végig dedikálja legújabb kötetét. Fotó: Nagy Gábor
  • Nagy érdeklődéssel várják Fábián Janka: Márciusi napló című könyvének bemutatóját is, akit majd Ihász Anna kérdez, 
  • de Győrben debütál Szinetár Miklós: Önéletrajz-szerűség és egyebek 2. című kötete is.
Az Ünnepi Könyvhét remek lehetőség, hogy találkozzon szerző és olvasó. Fotó: Nagy Gábor

A Soproni Ünnepi Könyvhét idén is változatos programokkal várja az irodalom és a kultúra szerelmeseit június 13-a és június 16-a között. 

A programsorozat nemcsak a zenekedvelőknek, hanem az irodalom iránt érdeklődőknek is különleges élményt nyújt. A megzenésített versek révén a költészet új dimenzióba kerül, ahol a zene és a szöveg egymást erősítve varázsolják el a hallgatóságot. Az Ünnepi Könyvhét egyik kiemelt eseménye az irodalmi terasz, amely a Liszt Café-ban és a Vinodomban kap helyet. Ez a program lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők közvetlenül találkozhassanak kedvenc íróikkal, költőikkel. Az irodalmi terasz programkínálatát könyvbemutatók, beszélgetések és közönségtalálkozó színesíti. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában