Hétvégi ajánló

2024.05.24. 19:01

Ingyenes vetítések - Jönnek a Soproni Filmes Napok a jubileum és a thriller jegyében

A MozgóKépMás egyesület idén is megszervezi a Soproni Filmes Napok rendezvényét. A 10 éves Final Cat Filmklub és a 20 éves Budapest Short Film Fesztivál legjobb anyagai május 25. és 26. között láthatók a soproni Liszt-központban.

Kisalföld.hu

A Mesterjátszma című film is szerepel a II. Soproni Filmes Napok programján.

A Soproni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatóinak fotókiállításával indul a II. Soproni Filmes Napok programja május 25-én, szombaton délután 15 órától a Liszt-központ aulájában. Köszöntőt mond Takács Tibor, a MozgóKépMás egyesület elnöke, a kiállítást Sipos Bence, az egyetem oktatója nyitja meg. Utána a Petőfi teremben folytatódik a program. 15:30-tól a tavalyi Budapest Short Film fesztivál legjobb magyar rövidfilmjei lesznek láthatóak, többek közt Kováts Adél főszereplésével. 

Soproni Filmes Napok
A Beszélő Trófeák főszereplője a soproni születésű Balogh János, akivel a vetítést követően közönségtalálkozót tartanak. A felvételen Nagy-Bakonyi Boglárkával látható.

Egy elhivatott független filmes alkotó, Illés László új filmjét, a Beszélő Trófeákat vetítik 18 órától. A 16 év felettieknek ajánlott bűnügyi thriller a szombathelyi díszbemutató után két héttel érkezik Sopronba, de már sikeres nemzetközi fesztiválszereplésen van túl, harmincnál is több díjjal ismerték el világszerte. A film főszereplője a soproni születésű Balogh János, akivel a vetítést követően közönségtalálkozót tartanak.

Vasárnap ismét a soproni hallgatók alkotásival kezdenek. A rövid, videós etűdöket Sipos Bence bemutatása mellett nézhetik meg az érdeklődők 15 órától. 15.45-től nemzetközi válogatással folytatódnak a vetítések. Eredeti nyelven, angol felirattal nézhető meg egy Best Of összeállítást a BuSho fesztivál tavalyi kínálatából.

 Soproni Filmes Napok
Második alkalommal rendeznek vetítést a Soproni Filmes Napok keretében a Liszt-központban.

A Mesterjátszma című filmet vetítik 18 órától. A tavaly bemutatott magyar filmdráma, misztikus pszichothriller Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációja Tóth Barnabás rendezésében. A rendező ezúttal A besúgó főszereplőjével, Váradi Gergellyel és olyan nevekkel forgatott, mint Péterfy Bori, Hajduk Károly vagy Mácsai Pál. A CineFest közönségdíjas filmet több kategóriában is jelölték a Magyar Mozgókép Díjra. A vetítés után ismét közönségtalálkozó következik Tóth Barnabás rendezővel.

A filmes fesztiválról tavaly itt írtunk. A belépés minden programra díjtalan! Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap és a Soproni Önkormányzat támogatásával jön létre. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában