Helyi kultúra

2024.03.07. 14:51

Soproni vendégek az olvasóegyletben

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola olvasóegyletének márciusi rendezvényén a Soproni Füzetek legutóbbi, 2023. évi kiadását mutatták be.

Bódvai Ildikó

A Soproni Füzetekkel ismerkedtek a zenés, irodalmi bemutató résztvevői.

Forrás: Közi Horváth József Népfőiskola Agyagosszergény / Facebook

A művészeti antológia Sopron kulturális és művészeti életének egy szeletét tárja a nagyközönség elé, ebből adott ízelítőt T. Horváth József, Schey Andrásné és Jacsó Erika egy zenés, irodalmi összeállítás keretében. Az antológia szerkesztője, T. Horváth József beszélt a kötet összeállításának munkafázisairól. Elmondta, hogy az irodalmi alkotások mellett igyekeznek egyéb művészeti ágaknak is teret adni.

- Jó hangulatú és színvonalas volt a rendezvény. Olvasóegyletünk tagjai örömmel vitték haza az antológia legutóbbi számát, a vendégeinkkel pedig megbeszéltük, hogy a későbbiekben akár több közös programot is szervezhetünk. Nyitottak rá például, hogy az őszi művészeti fesztiválunkon is részt vegyenek - mondta el Magyarász Eszter, az olvasóegylet titkára. Azt is megtudtuk tőle, hogy az egylet tavaly januárban alakult mintegy húszfős létszámmal és minden hónap első szerdáján tartják az összejövetelüket.

A Közi Horváth József Népfőiskola 2011 decemberében alakult Agyagosszergényben, a közösségért felelősséget vállaló, tenni akaró, a kulturális értékeket védő, s a tudást és a tehetséget tisztelő, s azt fejleszteni kívánó tizenegy fő elhatározása révén. Céljuk, hogy magyarságtudatukat, kereszténységüket erősítő, korszerű, általános-, és szakműveltségüket fejlesztő színvonalas előadás-sorozatokat, rendezvényeket szervezzenek.

Fontos feladatuknak tekintik a népi hagyományok ápolásának ösztönzését, a lakóhelyhez való kötődést teremtő tevékenységi formák kibontakozásának elősegítését. A népfőiskolai tevékenység továbbvitele mellett, legalább olyan fontos feladatuknak, küldetésüknek tartják névadójuknak, a község egykori szülöttjének, posztumusz díszpolgárának, Msgr. Dr. Közi Horváth József pap-politikus-író szellemi örökségének ápolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában