A magyar Frida Kahlo

2024.01.29. 09:19

Németh Hajnal Aurora dupla telt házas, mesés divatbemutatót tartott Győrben - XXL-galéria

A magyar népi kultúra esszenciája elevenedett meg a Zichy-palotában Németh Hajnal Aurora győri képzőművész mesés divatbemutatóján.

Kisalföld.hu

Látványos pillanatkép Németh Hajnal Aurora győri divatbemutatójáról. Fotó: Magyarósi Péter

  • A hatszoros Hungarikum díjas ipar- és képzőművész a magyar népmesék, balladák témája köré fűzte fel az inkább színházi előadásra hajazó programot. Színes, díszes ruhák, kelmék, különleges ékszerek pompáztak a fellépőkön, akik ezúttal a nádorvárosi Regös Táncműhely tehetségei közül kerültek ki.
  • A magyar Frida Kahlónak is nevezett iparművész a népművészet gyökereiből táplálkozik, elkötelezett képviselője hagyományaink és értékeink megőrzésének.
  • – Tovább kell adnunk a jövőbe, hogy ne csak autentikusan, a múltban létezzenek a magyarság kincsei. A dupla telt házas győri divatbemutatón felelevenítettük Deli Mári balladáját, ami egy helyi történet, a mesélőm pedig nem más volt, mint a szöveg gyűjtője, dr. Lanczendorfer Zsuzsanna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában