Kiállítás

2023.11.09. 13:51

Győri értékek a színházban

A Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termének előterében érkezett csütörtökön a Győri Értéktár vándorkiállítás.

Barki Andrea

Fotó: Nagy Gábor

Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos a megnyitón elmondta, 2021. március 15-én jött létre a Győri Értéktár a helyi értékek összegyűjtésére, széles körben való megismertetésére. A cél, hogy minél több győri érték kerüljön be a gyűjteménybe. Az agrárminisztérium pályázatának köszönhetően egy kiállítást hoztak létre, amelyet 2023 áprilisában mutattak be a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly könyvtárában. A szállítható installációk által közelebb viszik az emberekhez azokat a különlegességeket, amelyek az értéktárba már bekerültek. 

– Nem titkolt célja a kiállításnak az is, hogy a város számtalan kincsét az itt élők bátran ajánlják az Értéktár Bizottság figyelmébe. A kiállítás vándorútra kelt, eddig eljutott a Molnár Vid Művelődési Központba, a Győri Filharmonikus Zenekar épületébe, a Rómer Flóris Múzeumba, a Zichy palotába és most, a színház a legújabb állomása a sorozatnak – sorolta Adorján Andrea, aki abban bízik, hogy a színházlátogatók megnézik a kiállítást, s egyúttal arra kérte a színház igazgatóját, legyenek az értéktár nagykövetei.

Bakos-Kiss Gábor igazgató jó időzítésnek tartotta a kiállítás megnyitóját, hiszen pénteken kezdődik a 22. Győri Könyvszalon, melynek során az események között a látogatók felfedezhetik a kiállítás segítségével is a város csodálatos kincseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában