kisalfold.hu videó

2023.11.02. 14:38

A győri Audi Aréna ad otthont az idén 40 éves István a király szuperprodukciónak - fotó, videó

Szuperprodukció érkezik december végén Győrbe. Az István a király méltán népszerű rockopera idén ünnepli 40. jubileumi évfordulóját, melynek apropóján országos koncertturnéval örvendeztetik meg a hazai közönséget. Szörényi Levente és Bródy János zenés színpadi művét az Audi Arénában is bemutatják - jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Feke Pál, a koncertelőadás rendezője, producere, valamint a címszereplőt alakító művésze.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Nagy Gergely László, a Győr Projekt Kft. ügyvezetője szerint óriási büszkeség, hogy városunk ad otthont a legsikeresebb magyar rockoperának a 40. évforduló alkalmából. - Elkötelezett célunk, hogy értékes tartalommal töltsük meg az Audi Arénát. Az külön öröm, hogy az István a királyhoz hasonló, saját szervezésű programokat is magunkénak tudhatunk - emelte ki Nagy Gergely.

- A dunakapu téri állótapsos Csókkirály után elhozzuk Győrbe az István a királyt. Megtisztelő számunkra, hogy az Audi Arénában, az egyik legnagyobb sportcsarnokban állíthatjuk színpadra. A jubileumi produkcióval a Szörényi és Bródy szerzőpáros előtt is szeretnénk tisztelegni

 - fogalmazott Feke Pál, Junior Prima és Artisjus-díjas színész, a jubileumi koncertelőadás rendező és producere.

Feke Pál az országos ismertséget az István, a király rockopera címszerepével nyerte el 2008-ban, Győrben is címszereplőként áll majd színpadra, olyan tehetségek mellett, mint Malek Andrea, Miller Zoltán vagy Vadkerti Imre.

- A projekt mottója, hogy ajándékozzunk élményt karácsonyra. Nincs még egy ilyen rockopera, amit ennyien láttak volna. A győri koncert azért is különleges, mert a város hívására érkezünk. A negyven éve született művet Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján dolgoztuk fel és mutatjuk be december 30-án 20 órai kezdettel egy részben

 - fejtette ki Feke Pál, aki produkciós irodájával három éve járja az országot a szuperprodukcióval.

- Monumentális díszlet, jelmezek, fényjáték és animáció, látványos pirotechnika, ami egyszerre ad katartikus színházi és koncertélményt, ugyanis a legjobb rockzenészek adják elő a mindenki által ismert slágereket. Felrobbantjuk az Audi Arénát! - ígéri Feke Pál.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hogy a város működéséhez szükség van a kulturális élményekre is. - A grandiózus előadásra két ünnep között tehetnek látogatást az érdeklődők, amely komoly és meghatározó zenetörténeti mű. A szabadság érzetét hordozza, a mondanivalója pedig még ma is aktuális, bár sokban eltér az 1983-as premiertől. Olyan zenei élményt adhat a győrieknek és a környéken élőknek, amely megismételhetetlen - hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

A legsikeresebb magyar rockopera jubileumi koncertturnéjának két megyei állomása is lesz: december 28-án Sopronban, december 30-án Győrben mutatják be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában