Ének és koncert

2023.10.19. 19:21

A budapesti Kodály Zoltán Férfikar énekel Győrben

Vasárnap a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban a 10:00 órás szentmisén a budapesti Kodály Zoltán Férfikar énekel, majd a szentmise után, 11:00 – 11:30-ig koncertet tart.

Bella Violetta

A Magyar Örökség-díjas énekegyüttes fennállásának 120. jubileumát ünnepli, és repertoárjában közel 420 énekkari mű szerepel a barokktól a modern komponisták műveiig, külföldi zeneszerzők dalaitól az opera- és operett-kórusművekig.

Az Egyesült Villamossági Részvénytársaság Dal- és Önképző Egyletének énekkara 1903-ban alakult Újpesten. A kórus a gyár dolgozóinak és alkalmazottainak társulásaként jött létre. A gyár 1909 óta viselte a Tungsram márkanevet, így az énekkar Tungsram Dalkör néven működött. A kórus azóta megszakítás nélkül, folyamatosan működik, szolgálja a magyar kultúra, a dal- és zenekultúra ügyét, felvállalva annak terjesztését országon belül és kívül is.

Megalakulásának 67. évében változtatta meg a nevét. 1970. december 11-én ünnepélyes keretek között vette fel a “Kodály Zoltán Férfikar” nevet, a zeneszerző özvegyének Kodály Zoltánné Péczely Sarolta engedélyével és jelenlétében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában