Az örökség

2023.09.19. 09:00

Megújult templomért adtak hálát Győrszemerén

Bella Violetta

Forrás: Adámi Mária

Vasárnap délután adtak hálát a győrszemerei evangélikusok templomuk megújulásáért. A tizenötmillió forintos Magyar Falu Programból szerzett támogatásnak, és a közösség önerejének hála kapott új vízelvezetést az épület, helyreállították a vakolatot és a színezést és a toronysisakot is kijavították és festették. Az istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke szolgált igehirdetéssel. A liturgiában Karsay Lajos, a Győrújbarát-Tényő-Győrszemere Társult Egyházközség lelkésze mellett Vladika Zsófia, a győr-mosoni egyházmegye espereshelyettese működött közre. A püspök beszédében megemlékezett a templomépítő Matkovich Pálról, aki az egyházkerület leghosszabb ideig tisztséget viselő felügyelője volt 1781 és 1823 között. - Az ilyen örökségnek súlya van, de áldása is – emelte ki a Királyok első könyvének nyolcadik fejezete alapján tartott prédikációjában a püspök. - Az örökségünk reménység forrása és kapaszkodó lehet, amely a jövő, az örökkévalóság felé fordítja a figyelmünket – tette hozzá.

Az istentiszteletet követő közgyűlés a hittanos diákok szavalatával kezdődött, majd a köszönő szavak és jókívánságok után kötetlen formában szeretetvendégséggel folytatódott.

Fotó: Adámi Mária
Fotó: Picasa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában