Dalos kedvű nyugdíjasok

2023.07.16. 14:00

Muzsikaszó tölti be a győri Nótaklub mindennapjait

A megyei nótaegyesület napokban tartott hagyományos, telt házas rendezvényének sikeréből ezúttal is kivette részét a Győr-szabadhegyi Nótaklub, amely már huszonhárom esztendeje fogja össze a városrész 70-88 év közötti életkorú, dalos kedvű nyugdíjasait.

Mohay Gábor
Némethné Varjasi Ildikó hegedűn kísér.

A közösséget annak idején Jankovits György, Gyimóthi Elemér és Tóth János alapították, kezdetben Lukács Tibor prímás és zenekara szolgáltatta a kíséretet. 

Jankovits György országos nyugdíjas vezetői megbízása után engem kért fel a klub vezetésére - mondja Némethné Varjasi Ildikó magyarnóta-énekes, díjazott zeneszerző és hangszeres zenész. - Az induló tíz fölötti létszám mára meghaladja a harmincat. A cigány önkörmányzat zenekarral segített, később Ilmer Sándor bakonyszentlászlói harmónikás vette át a szerepkört, majd Járóka Ferenc szintetizátorral támogatta a hegedűjátékomat - mesélte.

- Havonta egy alkalommal találkozunk és gyakorlunk a József Attila Művelődési Házban, melynek rendezvényeit közreműködésünkkel támogatjuk, a családtagokkal együtt pedig mintegy százan búcsúztatjuk fehér asztal mellett, muzsikával az óesztendőt, ahol a fiam, Németh Csaba szintetizátorral szórakoztatja a vendégeket.

Varjasi Ildikó szívesen áll mikrofon elé szólóénekesként, másodhegedűsként beül a zenekarba is. Nem elhanyagolandó tény, hogy az évek során tucatnyi klubtag jutott el a szólóénekesi minősítésig, rendszeres meghívásoknak eleget téve.

Klubunk arról szól, hogy az egyszerű, magyar nótát kedvelő nyugdíjas eljön közénk, és előadja az elődeitől tanult, örökölt nótákat

 - folytatja a klub vezetője. - Egyszerű emberek, akik mikrofonba éneklik a régi dalokat. A foglalkozások hangulata meghitt, családias, elfeledett és kevésbé ismert nótákat fedezünk fel általuk. Munkák gyümölcsei a versenyeken elért díjak énekes, szövegíró, zeneszerző kategóriában. A lelkesedésünk töretlen, három év után visszamehettünk a művelődési házba, és a legutóbbi műsor utáni állva tapsolás is jelzi, hogy az emberek ma is éhesek az igényes magyar nótára. Bízom benne, hogy ezt az igényt még sokáig szolgálhatjuk működésünkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában