Előadás

2023.06.24. 17:17

Horvát Napok Sopronban - újabb fotók

Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a Soproni Horvát Napokat.

Papp Fanni

Vasárnapi fotók

A kétnapos Soproni Horvát Napok szombaton kezdődött történelmi konferenciával, amelyet a Megyeháza Dísztermében tartottak. A megjelenteket a nemzetiségi önkormányzat elnöksége mellett Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte.

Minden évben érdekes előadásokkal készülünk erre a napra, melyeknek van soproni vonatkozása is. Mindezek mellet igyekszünk neves előadókat meghívni

- mondta el dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke.

Farkas Ciprián hangsúlyozta, a két nemzet sorsközössége az egyik legerősebb az európai országok sorában, hiszen a középkorban a törökök elől menekülő horvátok Sopron térségét is elérték, ahol befogadták őket.

A Horvát Napok részeként szombat délután a Rejpál-házban tartottak könyvbemutatót, ahol prof. Alojz Jembrich horvátnyelvű könyvét ismerhették meg az érdeklődök, valamint dr. Payrits Ferenc: Reginalis tanulmányok tizenötödik kötetét. A rendezvény vasárnap 16 órakor horvát nyelvű szentmisével folytatódik a Szent Mihály-templomban, majd 17 órától zenés műsorral készülnek a Fő téren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában