Híd a Duna menti színházak között

2023.05.26. 16:32

Nemzetközi kulturális kavalkád érkezik Győrbe

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A Győri Nemzeti Színház június 6 és 11 között rendezi meg az I. Duna Nemzetközi Színházi Fesztivált városunkban a 10. Színházi Olimpia keretében. Hat ország nyolc előadását mutatják be a teátrum nagyszínpadán és a Kisfaludy teremben, ezekből három idegennyelvű előadás lesz magyar felirattal.

- A művészeten keresztüli összetartozást szeretnénk hirdetni, összehívva a legpezsgőbb kulturális élettel rendelkező Duna-menti, Győrléptékű városok színházait - hangsúlyozta a pénteki sajtótájékoztatón Bakos-Kiss Gábor színházigazgató, a fesztivál programigazgatója.

- Fantasztikus Győrben polgármesternek lenni, itt mindig történik valami, ami máshol nem. Győr, a folyók városa, ami összeköti a nálunk bemutatkozó országok színházait. Új célokat tűztünk ki, mégpedig, hogy Győr több mint egy város. A DunaFeszt is ehhez a gondolatisághoz csatlakozik - emelte ki Dézsi Csaba András, polgármester.

- Nagyszerű együttesek érkeznek, nemzetközi, kulturális kavalkád érkezik Győrbe, amely különleges szórakozást kínál a helyieknek. Hidat és kapcsolatot építünk társulataink között - fogalmazott Bereczky Ágota, dramaturg, a fesztivál projektmenedzsere. Az előadások rövid ismertetője után azt is elárulta, hogy a bemutatók után közönségtalálkozókat szerveznek, így személyesen is lehet majd beszélgetni a színészekkel.

A nulladik napon a Kisfaludyban láthatják a romániai Tomcsa Sándor Színházi és a győri színház koprodukcióját, az Exit-et. 
Június 7-én érkezik az Ingolstadt Városi Színház Férj, pirítva című fekete komédiája, valamint a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes a Passió című táncelőadása. A két előadás között láthatják az Átmentem című lélegzetelállító artistaelőadást. 
Június 8-án egyidőben játszák a győri Énekes madár és az újvidéki Láthatatlan kölykök darabokat. 
Június 9-én a romániai A névtelen csillag című előadást, míg június 10-én a bolgár Balkán szindrómát mutatják be a nagyszínpadon. 
A DunaFeszt záró napján a Komáromi Jókai Színház a Külváros darabját állítja színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában