Országos Bélyegkiállítás

2023.03.10. 10:39

Másodszor fogadja Tata az ország bélyeggyűjtőit

A nyáron Tata ad otthont az Országos Bélyegkiállításnak – jelentette be Michl József polgármester sajtótájékoztatón. Egyúttal együttműködési megállapodást írt alá a városvezetés és a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége részéről Polgár László elnök az esemény megrendezéséről.

Kiss T. József

Michl József megerősítette, hogy június 30. és július 2. között a nagyszabású kiállításnak a Víz, Zene, Virág Fesztivál részeként a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok ad otthont. A program része lesz a Bélyegnap, az esemény alkalmából több, Tatához kapcsolódó bélyeget is kiad a Magyar Posta, melyeket az ünnepélyes megnyitó alkalmával bocsátanak majd forgalomba. 

Rigó Balázs alpolgármester elmondta: nem először rendezik meg Tatán az eseményt, ugyanis 2015-ben már volt hasonló a városban. A kiállítás létrejöttét az önkormányzat több módon is segíti, a helyszín térítésmentes biztosításával, valamint a szervezési költségekhez egymillió forintos támogatást biztosít, ezenkívül technikai feltételek szolgáltatásával járul hozzá. 

Polgár László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke elmondta: a ’70–80-as években még 200 ezres volt a hazai szervezett bélyeggyűjtő közösség tagjainak száma, ami a rendszerváltást követően visszaesett, jelenleg 20–30 ezren gyűjtenek bélyeget. Az országos kiállítás a bélyeggyűj- tők legnagyobb ünnepe, amelynek az is a célja, hogy népszerűsítsék a hobbit. 

Június 30-án kerülnek forgalomba azok a bélyegek, melyekre különböző tatai nevezetességek képei kerülnek. A háromnapos eseményen kiosztják majd többek között a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének vándordíjait, valamint ifjúsági napot is tartanak Tata város diákönkormányzatának közreműködésével, sőt, a kisgyermekek számára is szerveznek programokat. Az eseményre a szervezők várják még a támogatók, vállalkozások, cégek jelentkezését, a szponzorok a kiállítás programfüzetében kapnak megjelenési felületet. 

A megállapodási szerződés aláírása után készült csoportképen balról: Bánás Arthur Mabéosz-tisztségviselő, Rigó Balázs alpolgármester, Michl József polgármester, Polgár László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke, valamint Benefiné Vaszkó Éva és Hermann István Mabéosz-tisztségviselők. Fotók: Kiss T. József


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában